Perla officieel van AIDA

Perla officieel van AIDA

Bild könnte enthalten: 2 Personen, Personen, die lachen, Personen, die stehen, Bart und Anzug

Vandaag is in Nagasaki de AIDAperla aan AIDA Cruises overhandigt. Daarmee is er en einde gekomen aan de samenwerking tussen AIDA Cruises en Mitsubishi Heavy Industries.

In 2011 is en contract getekend voor de bouw. Elk schip zal 455 milljoen gaan kosten.     Op 30. Juni 2013 werd in het bouwdok het eerste blok gelegt. Afbeeldingsresultaat voor AIDAprima KiellegungDaarmee was de bouw echt begonnen. In oktober 2013 is er bij en persconferentie de AIDAprima voorgesteld. Op dat moment was de  86 dagen durende wereldreis voorgesteld en waren alle reizen te boeken.

24. maart 2014 heeft Mitsubishi bekend gemaakt dat al in 2013 met de bouw 425 miljoen verlies geleden. In het bijzonder de veranderingen bij de hutten en het tijdvenster hebben de kosten  laten exploderen.

Even later werd van AIDA Cruises bekend gemaakt dat de AIDAprima op 1. Oktober 2015 haar dienst zal aantreden. Ook moest de Wereld Reis en de bij volgeboekte reisen afgezegd worden. Toen werd de wereld reis in tweeën gedeeld. De AIDAprima zal in Dubai overwinteren.

Op 3. Mai 2014 werd het schip van het bouwdok naar het Kojagi Dock gesleept. Inmiddels was de bouw van het tweede schip (AIDAperla) begonnen

In augustus 2015 ( 8 weken voor de overdracht) werd bekend dat de AIDAprima in april 2016 (en jaar later als geplant) zal worden overgedragen. De wereldreis werd definitief opgegeven. De reizen in Dubai werden door de AIDAstella overgenomen. Even was nog de hoop dat het schip rond de kerst zal worden overgedragen, maar dat werd al snel weer opgegeven. Uiteindelijk werd de AIDAprima op 14 maart 2016 in Nagasaki overhandigt aan AIDA Cruises. AIDAprima zal tot november 2016 vanuit Rotterdam varen voordat ze vertrekt naar het zuiden. AIDAperla zal in maart 2018 Rotterdam aandoen tot en onbekend tijd ( tot november 2018 ). Leuk toevallig is ook dat de AIDAprima vandaag in Rotterdam licht.