Fincantieri heeft 75 schepen gebouwd

Fincantieri en Lloyd’s Register (LR) markeerden een mijlpaal in hun langdurige relatie, met de levering eerder dit jaar van de Discovery Princess – het 75e schip dat door Fincantieri zal worden gebouwd in de LR-klasse.

Nick Brown, CEO van LR Group, overhandigde vandaag een plaquette met een afbeelding van de Discovery Princess aan Giorgio Gomiero en Pierluigi Punter, senior vice president operations en vice president concept design van de Fincantieri Merchant Ships Division, in het kantoor van de scheepsbouwer in Triëst.

De relatie tussen LR en Fincantieri gaat terug tot 1990. De 75 schepen omvatten in totaal ruim zes miljoen ton. Dit jaar zal Fincantieri nog eens vier cruiseschepen afleveren in de LR-klasse.

2022 markeert ook het 150-jarig jubileum van LR in Italië. Door een maritiem erfgoed te delen, hebben LR en Fincantieri samen talloze opmerkelijke primeurs in de sector behaald, volgens de scheepsbouwer, zoals de Carnival Destiny, die in 1996 werd opgeleverd, het eerste cruiseschip van meer dan 100.000 ton en op dat moment ’s werelds grootste cruiseschip. De Grand Princess was ook het grootste cruiseschip ter wereld toen het in 1998 werd opgeleverd. Bovendien classificeerde LR de eerste dual-fuel/LNG-veerboot ooit gebouwd in Italië – F.A Gauthier, geleverd door Fincantieri in 2015.