Oceania Cruises bouwd opnieuw

Oceania Cruises heeft aangekondigd twee schepen te hebben besteld bij Fincantieri. De schepen worden opgeleverd in 2022 en 2025.

De schepen worden 67.000 GT groot en vormen de nieuwe Allura-klasse. Elk schip kan ongeveer 1.200 gasten herbergen. Deze nieuwe klasse van middelgrote cruiseschepen behoudt alle ontwerpelementen en kenmerkende voorzieningen van de Marina en de Riviera, terwijl een aantal nieuwe functies worden toegevoegd.

De nieuwe schepen een “evolutie” zouden zijn van Oceania’s ervaring aan boord, met een focus op staterooms en suites in woonstijl, evenals gastronomische gerechten.
Dit exclusieve evenement voor alleen reizigers, gericht op de luxe reismarkt, brengt eigenaars en managers van reisbureaus van wereldklasse samen met de meest luxueuze leveranciers om samen te werken, inzichten te delen en een weg te banen naar de toekomst van luxe reizen.

Frank Del Rio, president en chief executive officer van Oceania Cruises moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, zei dat de nieuwe schepen zouden helpen om te voldoen aan de sterke vraag naar luxe culinaire en bestemmingsgerichte cruisevakanties.

De contractprijs voor elk van de twee schepen is ongeveer € 575 miljoen per schip. Oceania zei dat het bedrijf exportkredietfinanciering met gunstige voorwaarden heeft verkregen om 80 procent van de contractprijs van elk schip te financieren, afhankelijk van bepaalde Italiaanse overheidsgoedkeuringen.

Omdat deze schepen maar 1.000 gt groter zijn, ga ik ervan uit dat het hierom en verder ontwikkelde versie van de Marina en de Riviera zijn.

One comment