Le Dumont-d’Urvilleopgeleverd

Deze week is de Le Dumont-d’Urville voor Compagnie du Ponant van de VARD Group opgeleverd. Daarmee is het vierde schip in twaalf maanden aan Ponant opgeleverd.

Deze opleveringspercentage is een echte primeur in de geschiedenis van de Franse scheepvaartindustrie. In minder dan twee jaar werd het nieuwste cruiseboot, evenals alle andere schepen van de serie, gebouwd op de Noorse scheepswerf in Søvik en op de Roemeense vestiging van de VARD-groep in Tulcea. Ondertussen heeft Le Dumont-d’Urville de haven van Søvik verlaten en is op weg naar haar eerste cruiseseizoen in Noord-Europa. Begin augustus begint het eerste seizoen voor de nieuwbouw van de vloot officieel, aanvankelijk langs de historische steden aan de Oostzee. Daarna gaat het voor de Le Dumont-d’Urville over Noord-Europa en de Franse en Portugese Atlantische kust naar de Canarische Eilanden.

De Le Dumont-d’Urville is de vierde van in totaal zes schepen uit de PONANT Explorers-serie, allemaal geproduceerd door de VARD-groep. In 2020 zullen de laatste twee schepen, Le Bellot en Le Jacques-Cartier, de reeks voltooien. De PONANT Explorers zijn speciaal ontworpen voor expeditie cruises naar de regio’s warm en misschien ver weg van de drukke scheepvaartroutes beginnen met hun geringe omvang en afgelegen gebieden. Bovendien zijn de zes schepen in de serie de eerste en enige schepen ter wereld met een multizintuiglijke onderwaterlounge genaamd de Blue Eye. Het nieuwe gebied ligt midscheeps onder de waterlijn en is toegankelijk voor alle gasten. Twee grote patrijspoorten in de vorm van Walaugen, waardoor je naar beneden kunt kijken in de onderwaterwereld, een onopvallende onderwaterverlichting, geïntegreerde hydrofoons dat de natuurlijke symfonie van diepzee weer te geven, en de zogenaamde “Body-Listening” banken bieden de gasten met een unieke multi-zintuiglijke ervaringen.