Global 1 krijgt naam

Genting Cruise Lines heeft vandaag officieel aangekondigd dat het eerste Global klasse schip de naam Global Dream zal krijgen. Het schip kom begin 2021 in de vaart en word gebouwd door de MV werven.

Het nieuws kwam op IBTM China, de grootste zakelijke reis- en MICE-show van het land, in Beijing. Voortbouwend op de succesvolle debutaties van Genting Dream, World Dream en Explorer Dream, zal het Global klasse schip – Global Dream in dienst treden begin 2021 om nog meer Aziatische reizigers uit te nodigen om wereldwijd te inspireren op inspirerende reizen aan boord van het grootste cruiseschip naar homeport in de Azië-Pacific.

“Global Dream, het eerste Global Class-schip van Dream Cruises, behoort tot een nieuwe generatie cruiseschepen die zijn ontworpen voor deze regio met de meest geavanceerde technologie en ultramoderne faciliteiten. Global Dream levert een geavanceerde vaarervaring door middel van kunstmatige intelligentie die zowel het gemak als de snelheid voor onze gasten aan boord maximaliseert, “zei Kent Zhu. “Om een ​​balans te vinden tussen het nieuwe en het traditionele, zullen onze gasten ook kunnen genieten van een authentieke Aziatische ervaring en onze kenmerkende hartelijke Aziatische gastvrijheid op Global Dream, ontwikkeld door de meer dan 50 jaar ervaring van de Genting Group in de Aziatische horeca.

Tijdens het evenement werden gasten getrakteerd op een exclusieve sneak preview van Global Dream met de onthulling van een speciaal gebouwde balkonshow, gebouwd in Duitsland en voor de gelegenheid verzonden. Met 20 vierkante meter ruimte zijn de hutten de ruimste passagiershutten in de industrie, ongeveer 15 procent groter dan de standaard hutten die op de meeste andere cruisemaatschappijen te vinden zijn.

De passagiershutten zijn ontworpen voor twee gasten en bieden plaats aan maximaal vier personen met een uniek ontwerp met twee badkamers, zodat meerdere personen zich tegelijkertijd kunnen klaarmaken en een slaapbank die gemakkelijk kan worden uitgevouwen voor twee personen. Een doordachte aanraking is een privacygordijn dat kan worden gesloten om de kamer te verdelen in aparte zit- en slaapgedeeltes, waardoor de hutten geschikt zijn voor gezinnen en groepsreizigers.Bathroom Concept

De ultramoderne technologie omvat Bluetooth-sloten en een nieuw slim systeem waarmee passagiers verschillende functies, zoals LED-sfeerverlichting en klimaatregeling, kunnen bedienen met een smartphone-app, spraakherkenning of via een bedieningspaneel met aanraakscherm. Slimme sensoren kunnen ook inzittenden in de cabine detecteren om automatisch de lichten en temperatuur aan te passen voor betere energie-efficiëntie en airconditioninguitlaten met drievoudige ventilatie zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling voor maximaal comfort.

“Dream Cruises is verheugd om een ​​nieuw hoofdstuk in zijn verhaal te beginnen wanneer Global Dream haar reis begint om Aziatische reizigers over de hele wereld mee te nemen op grote reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland, de Baltische Zee en de Middellandse Zee in de toekomst,” voegde Zhu toe. “We nodigen iedereen uit om aan boord te komen om onze innovatieve faciliteiten, doordachte voorzieningen, onberispelijke service, authentieke Chinese keuken en de grootste verscheidenheid aan Aziatische en internationale diners op zee te ervaren.”

Ik zelf kijk nog steeds voorzichtig tegen dit project aan, aangezien de werf al niet de ervaring heeft om zo,n groot schip te bouwen( blijkt ook wel bij de bouw van de Crystal Endeavour) Optimistisch gezien ben ik wel blij dat dit project ook echt inderdaad omgezet. Veel van deze projecten gaan vaak niet door en hoor je niets meer van.

One comment