Ook Costa Smeralda vertraagd

Net als vorig jaar bij de AIDAnova, zal ook de Costa Smeralda met vertraging worden opgeleverd. Daarmee valt ook de aankomsten in Hamburg en Rotterdam uit. Niet op 30 oktober maar op 30 november zal het nieuwe vlagenschip van Costa uit Savona op haar eerste cruise gaan uitvaren. De Costa Smeralda is het eerste schip van deze klasse die bij de Meyer Turku word gebouwd. Er volgen de Mardi Gras, Costa Toscana en het zusterschip van de Mardi Gras met nog zonder naam.

Bij de Meyer Werf werd al vorig jaar de AIDAnova opgeleverd. Momenteel is de Iona in aanbouw. Ook is al het zusterschip van de AIDAnova al in aanbouw en zal over en jaar in de haven van de Meyer Werf te bewonderen zijn. Er volgen nog een zusterschip voor AIDA en de Iona zal ook nog en zusterschip krijgen.

Het is en nieuw schip met nieuwe techniek en het gebeurt wel eens dat de bouw niet zo verloopt als geplant. Dit had ook bij en andere werf kunnen gebeuren. De Meyer Werf en de Meyer Turku zijn de modernste werven die er momenteel zijn en hebben veel ervaring. Het is ook niet vaak voorgekomen dat schepen van de Meyer Group vertraging hebben opgelopen. 

Natuurlijk is het ook erg voor de passagiers die al en cruise hadden geboekt, maar het is wel het risico als je de eerste cruise boekt van en gloed nieuw schip. Ik had ook al zo en vermoeden dat zoiets zou kunnen gebeuren.

Of bij de Iona ook vertraging zal oplopen, moeten we afwachten. Schiffe und kreuzfahrten heeft ook opgemerkt dat qua tijdlijn de Iona haar brug twee maanden eerder heeft gekregen dan de AIDAnova. De Meyer Werf heeft nu ook ervaring met de AIDA kunnen maken.