Costa Smeralda eindelijk overgedragen

Eindelijk heeft de Meyer Turku de Costa Smeralda aan Costa Crociere kunnen overdragen. Het is het eerste schip voor Costa dat met LNG vaart.

Het is inmiddels het 29 schip van Costa.

Costa Smeralda zou eigenlijk al vorige maand in de vaart komen maar op werd bekend dat het schip nog en maand op zich liet wachten.

Het schip het tweede van de Helios klasse die en samenwerking tussen Carnival Corporation, Meyer Werf en Meyer Turku. Het eerste schip wat in de vaart kwam is de AIDAnova. Ondertussen zijn de Iona voor P&O, Mardi Gras voor Carnival Cruise Line, AIDAcosma voor AIDA en de Costa Toscana voor Costa in aanbouw.

Tot 2023 zal deze klasse, die verdeeld is tussen de vier rederijen, tot 9 schepen groeien.

Op 

Op  werd het schip in op kiel gelegd.

Op 

Op 

Op 

Op 

Op heeft het schip met succes haar tweede Sea trials afgerond.

Het gebruik van LNG is een belangrijke ontwikkeling bij het minimaliseren van de impact op het milieu en het aanzienlijk verbeteren van de luchtkwaliteit, waardoor zwavelemissies (nulemissies) en deeltjes (95-100% reductie) vrijwel worden geëlimineerd. LNG vermindert ook aanzienlijk de uitstoot van stikstofoxiden (directe reductie van 85%) en CO2 (reductie tot 20%).

“Met de Costa Smeralda als het tweede LNG-cruiseschip wereldwijd, wordt het gebruik van vloeibaar gas in de cruisesector nog steeds gepromoot. Het is een technologie waar we eerst in geloofden. Onze Costa-groep heeft de pionier in de sector voor duurzaam toerisme om vijf nieuwe LNG-schepen te bouwen. Het is een innovatie in de cruise- en maritieme industrie als geheel, die bedoeld is om een ​​beslissende verandering te markeren, omdat het een aanzienlijke vermindering van onze milieu-impact garandeert zonder de veiligheidsaspecten die voor ons belangrijk zijn in gevaar te brengen, “zei Neil Palomba, President van Costa Crociere. “De Costa Smeralda is ook een belangrijke productinnovatie, aangezien de Italiaanse gastronomie een fundamenteel en onderscheidend element van ons merk blijft, dat niet alleen nieuwe, maar ook ervaren cruisepassagiers kan betoveren en verrukken.”

“We hebben al onze kennis, vaardigheden en verbeeldingskracht gebruikt om dit schip te ontwerpen en te bouwen. Ik wil met name de Colosseo benadrukken, een open ruimte in het midden van het schip met ultramoderne audiovisuele technologie, waarvoor specifieke ontwerp- en bouwapparatuur nodig was. We kijken ernaar uit om hier een aantal buitengewone shows en uitvoeringen te zien, “zei Jan Meyer, CEO van Meyer Turku.

2 comments