MSC Meraviglia grootste in New York

Vanochtend is in New York de MSC Meraviglia binnengevaren en is het grootste schip  dat aanPier 88 aan de Manhattan Cruise Terminal lag.

“We zijn zo verheugd MSC Meraviglia, een werkelijk prachtig schip, in de VS te mogen verwelkomen, terwijl ze een nieuwe belangrijke mijlpaal voor MSC Cruises op de Noord-Amerikaanse markt markeert”, aldus Ken Muskat, EVP & Chief Operating Officer van MSC Cruises (VS). “Vanwege de grote vraag hebben we nu voor het eerst in de geschiedenis van MSC Cruises vier verschillende schepen die in de regio varen, terwijl MSC Meraviglia lid wordt van MSC Seaside, MSC Armonia en MSC Divina. Elk schip biedt zijn eigen unieke ontwerp en gastervaring geïnspireerd door ons Europese erfgoed, we kijken ernaar uit om reizigers nog meer keuze en variatie te bieden die het beste aansluit op hun vakantiebehoeften. ”

De MSC Meraviglia is ontworpen om in alle seizoenen en klimaten te varen en begint haar Noord-Amerika-programma met drie cruises vanuit New York, waaronder twee routes naar New England en Canada en een herpositionering naar haar nieuwe thuishaven in Miami.

Op haar eerste Caribische zeiltocht, die op 28 oktober vertrekt vanuit NYC, zal de MSC Meraviglia het eerste schip zijn dat een beroep doet op Ocean Cay MSC Marine Reserve, MSC Cruises ‘nieuwe g privé-eilandbestemming in de Bahama’s die op 9 november 2019 wordt geopend.

Van 10 november 2019 tot en met 5 april 2020 vaart MSC Meraviglia twee verschillende zeven-daagse West-Caribische routes die havens bezoeken in Jamaica, de Kaaimaneilanden, Mexico, Belize, Honduras en de Bahama’s.

Na haar eerste seizoen vanuit Miami keert de MSC Meraviglia vervolgens terug naar Noord-Europa voor de zomer van 2020, van april tot september.

Bij terugkomst in de VS in oktober 2020 zal de MSC Meraviglia opnieuw drie 10-daagse afvaarten maken van New York naar Canada en New England voordat ze vervolgens terugkomen in Miami voor zeven-daagse Caribische afvaarten.

De MSC Meraviglia is trouwens niet het grootste schip wat New York heeft bezocht maar aan het cruiseterminal in Manhattan heeft aangemeerd. In New Jersey vaart de Anthem of the seas regelmatig af en die iets groter. Maar die word volgend jaar van de troon gestoten door de Oasis of the seas die ook voor het eerst in New York gaat aanmeren.