Oasis 5 heet…

Vandaag was in Saint Nazaire bij Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk de muntceremonie van het vijfde schip  van de Oasis klasse die in 2021 in de vaart zal komen.

Het schip zal de naam Wonder of the seas gaan dragen en voor de Chinese markt worden gebouwd.

De Oasis klasse bestaat al sinds 2009 maar maakt nu voor de tweede keer en metamorfose mee. De Oasis of the seas (2009) en de Allure of the seas (2010) zijn de twee oudste schepen.

Pas in 2016 kwam de Harmony of the seas (2016) en in 2018 de Symphony of the seas (2018) in de vaart. Deze hadden en paar aanpassingen die in loop van de tijd echte trends zijn geworden. Zo zijn er 3 glijbanen toegevoegd, nieuwe waterspellen en hebben restaurants en ander concept.

Nu dat ook andere rederijen qua design het scheepsmodel en moderne uitstraling geven, gaat de Oasis klasse nu ook op de schop. Zo (als we de Rendering moeten geloven) gaat het solarium en ander design of andere bestemming krijgen, zal in het midden van het schip op het zonnedek het Logo van Royal Caribbean International te vinden zijn (dus van de schorsteen verdwijnen). Zullen de Loft suites met daarbij behorende opbouw en ronder design krijgen, zal de schorsteen ook modern afgerond worden en meer versiert worden met LED verlichting. waar bij de oasis klasse onder het sportveld en golfplek hutten zich bevonden, word en restaurant ontstaan. waarbij naar achteren kijkend de glazen want naar het midden afrond, zal naar de achtersteven  aan stuurboord (rechts) en soort trappen bar ontstaan met veel LED verlichting. Aan de andere zijde zal nog een Flow rider te vinden zijn. In plaats van het grootte witte doek bij het Aqua theater, zal nu en grote glazen wand te vinden zijn wat 4 dekken hoog lijkt te zijn. En wederom het logo zal dragen. Ook zal dit verlicht zijn met LED verlichting.

Of deze waarnemingen uiteindelijk ook zo worden gerealiseerd, is af te wachten tot 2021. Ook zal het schip qua aandrijving en uitstoot de modernste technologie hebben die op de markt te vinden is.

One comment