Encore en Smeralda Seatrials

Momenteel vaart de Norwegian Encore weer naar Emshaven, terwijl de Costa Smeralda met vertraging de Meyer Turku in Finnland.

De Norwegian Encore is op weg naar Emshaven waar het schip verder word afgebouwd.

De Norwegian Encore is het inmiddels het zesde schip van de Breakaway klasse, het vierde schip van de breakaway plus klasse en het 13e schip dat de Meyer werf voor Norwegian Cruise Line heeft gebouwd. Van 1996–2000 en van 2003–2007 voer het schip onder de naam Norwegian Crown.

Men zegt dat het het 14e schip is, maar daar word de (tegenwoordig de Balmoral)  Crown Odyssey meegerekend dat eerst voor Royal Cruise Line in 1988 werd gebouwd

De Costa Smeralda zou 5.224 gasten kunnen herbergen en word nog door de Meyer Turku voor $ 950 miljoen gebouwd. het is het eerste schip van de Helios klasse van Costa. Het is echter het tweede schip van de Helios klasse die 9 schepen van vier rederijen bevatten

De eerste cruise van de Costa Smeralda vertrekt nu op 30 november 2019 vanuit Savona, omdat het schip enigszins is vertraagd.

De Smeralda vaart vanuit Savona op wekelijkse routes en vertrekt elke zaterdag. Het zal ook op vrijdag La Spezia aandoen. Andere oproepen zijn Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca en Civitavecchia.

One comment