Norwegian Encore en Carnival Panorama in de vaart

Vandaag is in Bremerhaven de Norwegian Cruise Line hun nieuwste schip in ontvangst genomen. De Norwegian Encore is het zesde schip van de Breakaway klasse.

Het 170.000 GT grootte schip verliet Meyer Werft, waar het werd gebouwd, en gaat voor een bijna maandenlange tour van preview-evenementen in Europa, New York en Miami, inclusief een naamgevingsceremonie op 21 november.

“Vandaag vieren we de levering van ons 17e schip en het einde van onze Breakaway Plus-klasse die geschiedenis maakt – een prestatie die mogelijk werd gemaakt door een speciale samenwerking met onze partners bij Meyer Werft,” zei Andy Stuart, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Onze toewijding aan het creëren van next-level aanbod aan boord, zal ons in staat stellen om zinvolle ervaringen te blijven leveren aan onze gasten, wanneer Norwegian Encore aankomt in Miami.”

De Encore, met een capaciteit van bijna 4.000 gasten, begint aan haar eerste cruise vanuit Bremerhaven op 31 oktober en arriveert in Southampton op 2 november. Tijdens de tweedaagse reis zullen gasten genieten van het nieuwste aanbod, waaronder de grootste race baan in de industrie, de nieuwe Onda by Scarpetta, verbeterde Galaxy Pavilion en attracties in de open lucht lasergame, en het debuut op zee van Kinky Boots.

“We zijn blij om nog een schip van wereldklasse te leveren aan Norwegian Cruise Line,” zei Tim Meyer, managing partner van Meyer Werft. “We zijn enorm trots op onze samenwerking van meer dan 16 jaar en vereerd om deel uit te maken van de meest succesvolle schepenklasse van Norwegian Cruise Line. We zijn ervan overtuigd dat Norwegian Encore de erfenis van het bedrijf zal voortzetten door de verwachtingen van zijn gasten te overtreffen. ”

Op 2 november steekt de Encore de Atlantische Oceaan over en arriveert op 10 november in New York voor preview-evenementen van 11 tot 13 november. Ze reist vervolgens naar Miami voor een reeks evenementen, die wordt afgesloten met de doopceremonie en viering op november 21, met een live optreden van de meter van Norwegian Encore en Grammy Award-winnende zanger en televisiepresentator Kelly Clarkson.

 

Tegelijkertijd is bij de Fincantieri-scheepswerf in Marghera (Venetië) de Carnival Panorama aan Carnival cruise line overgedragen.

De ceremonie werd bijgewoond door onder meer Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line, die werd verwelkomd door de voorzitter van Fincantieri Giampiero Massolo en de CEO Giuseppe Bono.

De Carnival Panorama is een het zusterschip van de Carnival Vista die in 2016 in de vaart kwam, en van de Carnival Horizon die in 2018 in de vaart kwam. Het schip heeft en tonnenmaat van 133.500 GT en heeft 2.004 passagiershutten.

De scheepswerf Marghera heeft sinds 1990 29 cruiseschepen gebouwd. Fincantieri heeft sinds 1990 96 cruiseschepen gebouwd. 69 daarvan waren voor de merken van Carnival Corporation, die via Fincantieri in Italië investeerden, meer dan 32 miljard euro. En nog eens 48 schepen worden momenteel ontworpen of gebouwd in de werven van de Groep.