MSC Grandiosa opgeleverd en MSC World 1 krijgt naam

Zoals we het gewent zijn vandaag weer twee mijlpalen voor MSC crociere.

Vandaag is de MSC Grandiosa aan MSC crociere overgedragen.

MSC Cruises heeft vandaag de MSC Grandiosa bij Chantiers de l’Atlantique in ontvangst genomen.

Gianluigi Aponte, MSC Group-voorzitter, woonde de afleveringsceremonie bij en verwelkomde het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises en een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee.

Na haar doop zal het schip de winter doorbrengen met varen in de Middellandse Zee.

MSC zegt dat de MSC Grandiosa het meest milieuvriendelijke schip tot nu toe is en een bewijs van de langdurige inzet van het bedrijf om de zeeën te beschermen en de gemeenschappen te respecteren die het aanraakt.

Naast een hybride “closed-loop” uitlaatgasreinigingssysteem (EGCS) dat de zwavelemissies van schepen met 97 procent vermindert, zal de MSC Grandiosa ook het eerste MSC Cruises-schip zijn met een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) stikstofoxide met 80 procent verminderen. Alle andere MSC Cruises-schepen die momenteel in aanbouw zijn, zullen de SCR-technologie bevatten, inclusief het zusterschip van MSC Grandiosa, de MSC Virtuosa, die in oktober 2020 in gebruik wordt genomen, evenals de MSC Seashore momenteel in aanbouw bij Fincantieri.

Steel Cutting

 

Tegelijk werd met de staalproductie begonnen van het eerste schip van de World klasse die en tonnenmaat van 204.000 GT zal hebben. het schip zal de naam MSC Europa dragen. in totaal zal 5.400 gasten zal de naam MSC Europa dragen, terwijl Chantiers de l’Atlantique vandaag tijdens een ceremonie in Frankrijk staal op de nieuwbouw heeft gesneden. Het schip zal in 2022 debuteren en is het eerste van de vier in de serie die gaan varen op LNG. Bovendien bevestigden de MSC en Chantiers de l’Atlantique innovatieve brandstofceltechnologie voor de nieuwbouw via een nieuw memorandum van overeenstemming.

Codenaam PACBOAT, het onderzoeks- en ontwikkelingsproject richt zich op de integratie van een nieuwe brandstofceltechnologie. De technologie heeft een uitgangsvermogen van 50 kW en produceert elektriciteit en warmte met behulp van LNG.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, verklaarde: “We zijn verheugd dit zeer innovatieve project te kunnen ondersteunen, omdat het ons engagement toont om bij te dragen aan de ontwikkeling van geavanceerde geavanceerde milieutechnologie voor de hele industrie. . Dit is een sleutelelement in onze reis naar nulemissies zowel op zee als aan wal. ”

De integratie van een Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) technologie aan boord van een cruiseschip is volgens een verklaring een wereldprimeur.

 

Deze technologie, die werkt bij zeer hoge temperaturen (750 ° C), is de meest efficiënte voor maritieme toepassingen met een hoog vermogen dan de op lage temperatuur gebaseerde op waterstof gebaseerde Proton Exchange Membrane Fuel Cell (PEMFC) -oplossingen, zei de werf, in een persbericht.

De SOFC-technologie biedt een elektrisch rendement tot 60 procent, en omdat de geproduceerde warmte aan boord kan worden verbruikt, kan het totale rendement – warmte en elektriciteit – veel hoger zijn, wat resulteert in een directe vermindering van het energieverbruik en dus van broeikasgas (BKG) ) uitstoot.

Deze SOFC-oplossing gevoed door LNG zou dus de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 30 procent verminderen vergeleken met een conventionele dual-fuel LNG-motor, zonder uitstoot van stikstofoxiden, zwaveloxiden of fijne deeltjes.

Onder leiding van Chantiers de l’Atlantique is PACBOAT gebaseerd op een geavanceerde SOFC-technologie ontwikkeld en gepatenteerd door de CEA. Het wordt gefinancierd door het Investments for the Future-programma (PIA) van de Franse overheid en wordt ondersteund door ADEME, het Franse Agentschap voor milieu- en energiebeheer. Bovendien maakt het deel uit van het Ecorizon R & D-programma gewijd aan de energie- en milieu-efficiëntie van schepen en in 2008 in de vaart kwam door Chantiers de l’Atlantique.

One comment