Qatar chartert twee MSC schepen

MSC Cruises heeft vandaag bekend gemaakt dat twee MSC scheppen als Hotelschip worden benut tijdens het FIFA World Cup Qatar 2022.

Volgens Qatar maakt het charteren van cruiseschepen voor fans al lang deel uit van zijn accommodatie-strategie, waarbij het land graag duurzame oplossingen biedt voor het toernooi van een maand, dat op 21 november 2022 van start gaat.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal de staat Qatar MSC Cruises ‘MSC Europa en MSC Poesia charteren. Gepland voor oplevering in 2022, is de MSC Europa momenteel in aanbouw in Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk. Als het eerste LNG-aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises, zal ze op deze brandstof varen terwijl het op hun ligplaats in Doha ligt. Als de meest milieuvriendelijke scheepsbrandstof die momenteel beschikbaar is, worden haar luchtemissies dus tot een minimum beperkt, volgens een verklaring van MSC.

De cruiseschepen worden bediend door shuttlebussen die fans naar de transportinfrastructuur van Qatar brengen, inclusief Doha Metro, van waaruit ze toegang hebben tot stadions, fanzones en andere attracties.

Naast drijvende hotels, omvatten de andere accommodatie-opties van Qatar hotels, appartementen en fan dorpen.

Het is wel te hopen dat de MSC Europa op tijd in de vaart komt, aangezien het en nieuw schip is met tchnelogie waar de werf nog geen ervaring heeft. De twee LNG schepen AIDAnova en Costa Smeralda zijn ook vertraagd opgeleverd