Ponant laat weer schepen bouwen

Fincantieri heeft een overeenkomst getekend voor de bouw en het ontwerp van twee nieuwe generatie luxe expeditiecruiseschepen voor Ponant, een dochteronderneming van Artemis Group (houdstermaatschappij van de familie Pinault).

De deal heeft een waarde van 300 miljoen euro en bevat een optie voor een zusterschip.

Beide nieuwe schepen worden in 2022 geleverd voor Paul Gauguin Cruises.

Fincantieri zei dat de schepen een evolutie van de Ponant Explorer-klasse van schepen zouden vertegenwoordigen, die twee scheepsleveringen zag in 2018, twee meer dit jaar en twee gepland voor volgend jaar.

De schepen worden gebouwd door de VARD-groep en zullen elk ongeveer tonnenmaat van 11.000 GT en  wegen met een capaciteit voor 230 gasten.

Jean Emmanuel Sauvée, CEO van Ponant, merkte op: “We zijn verheugd om onze historische samenwerking met Fincantieri voort te zetten. Met deze overeenkomst voor twee extra schepen kunnen we het merk Paul Gauguin enkele weken geleden ontwikkelen en onze positie als wereldleider in luxe-expeditie consolideren. Voor het eerst in de wereld van cruisen, zullen deze twee nieuwe schepen hun motoren afsnijden en elke dag tijdens elke stop, bijna tien uur per dag, alle emissies staken. Schepen met kleine capaciteit op het snijvlak van technologie en milieubehoud : dit project past volledig in onze filosofie van duurzaam toerisme. ”

De CEO van Fincantieri, Giuseppe Bono, verklaarde: “We kunnen niet anders dan met veel genoegen de erkenning van de samenwerking met een scheepseigenaar als Ponant verwelkomen voor dit nieuwe generatieproject, sterk geïnspireerd door milieubescherming, dat ons tot 13 eenheden voor hen brengt De versterking van de commerciële relaties met onze klanten, evenals de consolidatie van het productienetwerk van de Groep en van de synergieën die we daarin ontwikkelen, zijn de best mogelijke feedbacks die het succes van onze strategieën benadrukken “.