Jaaroverzicht 2019

Om op het jaar terug te blikken heb ik even mijn top 10 gebeurtenissen uitgekozen. Voor en deel uitgekozen door de populatietijd door jullie, en door het unieke waarvan we straks kunnen zeggen: “Oja dat was toen.”

Ik ben altijd en nog steeds dankbaar en ook trots dat deze website na 5 jaar zo populair is door jullie. Mijn website bestaat nu ook al 5 jaar en ik doe dit puur als hobby en interesse.

Dus bij deze wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie interesse en (denk ik) ook al en tijdje deze website volgen.

10CARNIVAL GLORY CRASH IN COZUMEL MET CARNIVAL LEGEND

De Carnival Glory is met de achtersteven tegen de boeg van de Carnival Legend aan is gebotst. De Glory kwam vanmiddag in Cozumel aan en is (vermoedelijk door sterke wind) tegen de boeg van de Legend. De Legend was al aangemeerd. Volgens sommige tweets zal de Glory ook bijna de Oasis of the seas geraakt hebben.

9 BRAEMAR GROOTSTE DOOR KORINTHE KANAAL

Er zijn slechts een handvol cruiseschepen die het Kanaal van Korinthe kunnen passeren, waaronder onder andere de MS Berlin van FTI Cruises. Ook dit is onlangs door het Kanaal gereisd, dat de Saronische Golf scheidt van de Golf van Korinthe. Door het kanaal van Korinthe te passeren, kunnen reizigers een omweg van ongeveer 325 kilometer vermijden.

Op het smalste punt is het Korinthe Kanaal slechts 24 meter breed, de MS Braemar heeft een breedte van maximaal 22,50 meter – er zijn niet veel cruiseschepen die tegen deze barre omstandigheden kunnen en het Korinthe Kanaal passeren een van de meest opwindende passages van de cruisewereld. Nu is een nieuw record gevestigd, omdat de MS Braemar van de Fred. Olsen Cruise Lines heeft zich door het Korinthe Kanaal gewaagd en is nu het grootste cruiseschip dat ooit die overtocht heeft gemaakt.

 

8 AIDAMIRA DOOP EN VER(BOUW)TRAGING

Op is in Palma de Mallorca de AIDAmira in het bijzijn van de AIDAsol door Franziska Knuppe gedoopt.

De AIDAmira is niet het eerste schip dat Franziska Knuppe doopt. In 2009 heeft ze ook al de AIDAsol in dezelfde haven gedoopt.

De “AIDAmira” zou eigenlijk een vierdaagse premiere-cruise naar de Middellandse Zee moeten hebben, maar de reis is afgezegt
De in Rostock gevestigde rederij Aida Cruises heeft de eerste reis van zijn nieuwste schip, de “AIDAmira”, op zondag op korte termijn geannuleerd. Slechts een dag later, op de dag van vertrek, werd de vierdaagse premiere cruise door de Middellandse Zee geannuleerd.
Volgens AIDA vice-president Hansjörg Kunze dat het voor de deelnemende bouwbedrijven niet mogelijk was om de hoge standaard van de rederij in alle gebieden volledig te garanderen.

7 AIDA/COSTA NIEUWBOUW IN CHINA ?

In oktober zijn diverse berichten rondgegaan die beweerden, dat in China bij Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd en schip zou worden gebouwd (de bouw is al begonnen). De Rendering laat en Vista klasse schip zien (Costa Firenze) met en AIDA kusmond met Oog en de blauwe Eyliner. En de schoorsteen is en combinatie van en Costa schoorsteen en een AIDA schoorsteen.

Of dit daadwerkelijk zo is, betwijfel ik nog steeds, omdat nog van Carnival nog van Costa en nog van AIDA niets is gecommuniceerd over dit schip. 

6 Costa Smeralda vertraging

Net als vorig jaar bij de AIDAnova, is ook de Costa Smeralda met vertraging opgeleverd. De Costa Smeralda is het eerste schip van deze klasse die bij de Meyer Turku word gebouwd. Er volgen de Mardi GrasCosta Toscana en het zusterschip van de Mardi Gras met nog zonder naam.

Op heeft Meyer Turku laten weten, de Costa Smeralda noodgedwongen nog later in de vaart kwam.

Op werd de Costa Smeralda eindelijk aan Costa overgedragen.

 

5 Global Dream uitdokken

Op is in Rockstock het 220 meter lange middenschip van de Global Dream uit het bouwdok gehaald en naan Wismar gebracht en in de overdekte bouwdok gesleept, waar de boeg en achtersteven secties worden aangebouwd, en hutten worden toegevoegd.

Genting Hong Kong bestelde in mei 2016 twee schepen van de klasse van haar dochter Lloyd Werft Group voor service in de Star Cruises-vloot, met de oplevering van het eerste schip gepland voor 2019.

 

4 Oasis of the seas problemenGerelateerde afbeelding

Op is voor Lady O en slechte tijd begonnen. In Freeport had het schip tijdens en Pitstop moest ondergaan aan de AZIPOD,s. Omdat het schip echter te groot was voor het drijvend droogdok en geen Droogdok in de buurt was, moest het schip provisorisch uit het water worden getild om aan de AZIPOD,s te kunnen werken. Echter is door deining en kraan in het Aqua theater gevallen en heeft enorme schade veroorzaakt.

Vervolgens moest het schip om gerepareerd te worden.

3 COSTA VERKOOPT 5 SCHEPEN

Costa heeft laten weten dat tot 2021 vijf schepen van de Costa Vloot de rederij gaan verlaten. Costa gaat zich richten op efficiënte schepen, en daar kunnen (vermoedelijk) oude schepen niet aan voldoen. Het is nog onduidelijk welke schepen de vloot tot 2021 zullen verlaten. Echter is een naam al bekend gemaakt. De Costa Mediterranea zal de vloot in mei 2021 verlaten. Naar welke rederijen de schepen zullen gaan is nog niet duidelijk.

Als we kijken naar de oudste schepen behoren de Costa neoRomanticaCosta neoRivieraCosta VictoriaCosta Atlantica en de Costa Mediterranea tot de oudste schepen. Dan komen we precies op 5 schepen.

2 MSC POESIA EN MSC ORCHESTRA ONGELUK

Gerelateerde afbeelding

Op heeft in de haven van Buenos Aires en botsing plaatsgevonden van de MSC Poesia en de haven verlatende MSC Orchestra. De MSC Orchestra nam bij het verlaten van de haven de bocht te krap en schampte de boeg van de MSC Poesia. Daarbij heeft de MSC Orchestra het boegluik meegenomen.

Op had de MSC Opera  in de haven van Venetië de River Countess aan de pier geramt.

1 Orkaan Dorian over Florida

Gerelateerde afbeelding

In augustus is Orkaan Dorian over Florida gegaan. De haven van Miami was om deze reden dagen gesloten .

Carnival Cruise Line moest de Carnival Paradise,Carnival Sunrise, Carnival Miracle,Carnival Liberty ,Carnival Sensation,Carnival Victory omleiden via Tampa Key West en Nassau omleiden of de stops waren ingekort of en dag verschoven.

Norwegian Cruise Line moest de Norwegian Breakaway,Norwegian Sun en de Norwegian Sky omleiden

Royal Caribbean International moest Perfect Day op CocoCay van 28 augustus tot 4 september sluiten. Dit betroffen de NavigatorEmpressSymphony en Mariner of the seas.