MSC, RCC, FOCL en CMV ook buiten dienst

MSC Cruises

MSC Cruises heeft aangekondigd dat het al haar in de Verenigde Staten gevestigde cruises voor 45 dagen tot 30 april tijdelijk zal stopzetten.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, zei: “Dit is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen, maar onder de huidige omstandigheden moeten de gezondheid en veiligheid van onze gasten, bemanning en de gemeenschappen aan wal – inclusief onze werknemers en hun families – op de eerste plaats komen. . Als familiebedrijf met meer dan 300 jaar maritieme traditie vonden we dat dit de juiste beslissing was. ”

Royal Caribbean Cruises

Royal Caribbean Cruises onderbreekt de afvaart van de Amerikaanse vloot gedurende 30 dagen.

“Ons bedrijf zorgt voor geweldige vakanties en het creëren van geweldige herinneringen. We kijken ernaar uit om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.”

Merken onder de vlag van Royal Caribbean met Amerikaanse afvaarten zijn Royal Caribbean, Celebrity, Azamara en Silversea.

Fred. Olsen Cruise Lines

Fred. Olsen Cruise Lines is een andere cruise-exploitant die de activiteiten tijdelijk opschort.

Het Britse merk zei vandaag dat het de moeilijke beslissing heeft genomen om zijn cruiseactiviteiten voor een bepaalde periode te onderbreken, zoals veel andere cruisemaatschappijen al hebben gedaan.

Het bedrijf zei dat het nu zijn prioriteit is om alle bestaande gasten en bemanning zo veilig en comfortabel mogelijk naar huis te krijgen. Alle volgende routes zullen niet doorgaan zodra de huidige cruises zijn beëindigd, zei het bedrijf, eraan toevoegend dat het van plan is de activiteiten op 23 mei te hervatten.

Ik wou nog op 21 maart naar Rotterdam gaan als de Black Watchen de Boudicca zouden aankomen

CMV

Cruise & Maritime Voyages hebben de tijdelijke opschorting van alle wereldwijde cruiseactiviteiten voor inschepen vanaf zes weken tot en met vrijdag 24 april 2020 bevestigd.

Het bedrijf haalde de wereldwijde pandemie-uitbraak van het Covid-19-coronavirus aan, de bijgewerkte overheidsadviezen en de dreigende sluiting van vele havens over de hele wereld,

CEO Christian Verhounig zei: “Door deze snel evoluerende wereldwijde pandemie zijn we simpelweg niet in staat onze geplande routes uit te voeren en de reiservaringen te leveren die onze gewaardeerde passagiers verwachten. We hebben daarom de zeer moeilijke beslissing genomen om alle cruises tijdelijk op te schorten tot 1 mei 2020, wanneer we zeer hopen de dienst te kunnen hervatten en de verwachte ervaringen te kunnen bieden. Dit zijn inderdaad uitdagende omstandigheden, maar wees gerust, ze zullen overwonnen worden door standvastigheid en een minimum aan verstoring. ”

Alle betrokken passagiers krijgen een volledige terugbetaling of een aantrekkelijk toekomstig cruisetegoed van 125 procent van de waarde van hun cruise aangeboden. Dit tegoed kan worden gebruikt tegen de beste deal van de dag, inclusief de huidige 2021 Buy One Get One gratis aanbiedingen en 2020 laatspaaraanbiedingen.

Passagiers die ervoor kiezen om over te stappen, krijgen ook een speciale korting van 20 procent op de drankpakketten aan boord van CMV’s aan boord, plus 10 procent korting op excursies aan wal en een upgrade van één hutcategorie (afhankelijk van beschikbaarheid).