Verbouwing Top 10

In deze corona tijd gebeurd naturlijk niet veel in de cruise wereld. Dus dacht ik bij mezelf ik stel mijn top tien bij elkaar.

Door de jaren zijn wat schepen omgebouwd en zijn elementen toegevoegd.

Dit is en lijst met de slechtste tot de mooiste verbouwingen op en schip.

10.

Carnival Sunshine Cruise - Ship Review - Photos & Departure Ports ...

De Carnival Sunshine (tot 2013 carnival Destiny) is het eerste schip van de Destiny klasse. Het schip was ook gelijk de kleinste en had geen extra dekken zoals de Carnival Splendor.

In 2013 werd het schip volledig onderhanden genomen. Waardoor het schip ook en andere naam kreeg. Het schip heeft ook nieuwe hutten erbij gekregen. Echter vind ik dat het design totaal verpest word door de hutten die opeens in het niets staan en een groot vierkant vormen aan de voorkant van het schip. De Spa heeft op het pooldek wel en prachtige layout gekregen, maar het laat van buitenaf het gezicht totaal anders uitzien.

9.

Oasis of the Seas verlaat aan op Sint-Maarten om dodelijk ongeluk ...

In 2019 heeft de Oasis of the seas en grondige renovatie ondergaan. In 10 jaar tijd is veel veranderd sinds dat het schip in de vaart kwam. En paar elementen van de moderniseerde Oasis klasse zijn op het schip ook toegevoegd. Zo zijn nieuwe restaurands toegevoegd en zijn de beroemde glijbanen van de Harmony en de Symphonie of the seas toegevoegd. Voor mezelf was dat oke. Maar de het aanzicht is door mij echter verpest door het dubbele Brug concept. Op de commando brug zijn hutten toegevoegd die het geheel laten uitzien alfof de brug 2 dekken heeft. Dit design is afgelijd naar en modern design van de Quanum klasse en de moderniseerde Freedom klasse.

8.

Freedom of the Seas Southern Caribbean Cruise Compass (2020)

Net als bij de Oasis of the seas is al eerder bij de Freedom klasse hutten en glijbanen toegevoegd. Elk van de drie schepen hebben verschillende glijbanen. Echer zijn twee deks boven de brug extra hutten toegevoegd, wat meer lijkt op en kroon die op het schip is gezet. Nu vind ik dit design niet al te slecht maar als je het oude naast het nieuwe zet vind ik het oude toch mooier.

7.

Panama Canal Island Princess Stern Cabins - Princess Cruises ...

Bij de Island Princess zijn meer hutten toegevoegd waardoor de achtersteven nog rechter is gemaakt. De witte wand zijn de zijwanden van de hutten die net als de andere hutten naar de zijkant van het schip kijken.

Ik had net als op het bovenste passagiersdek grootere hutten geplaatst.

 

6.

Carnival Fascination deck 11 plan | CruiseMapper

De Fantasy klasse is momenteel de oudste klasse van Carnival Cruise line en dat is ook wel aan te zien. Veel ruimte om te zonnen. Echter zijn op verschillende schepen extra hutten boven de brug toegevoegd, waardoor de de golf en de jogging track is verdwenen en nu meer ruimte is onstaan. Ook zijn balkons bij de hutten aan de zijkant en achterkant toegevoegd.

Ook aan de achterkant zijn diverse watertustellen neergezet wat per schip verschild. Hier hebben ze de plek mooi benut en ingevult

5.

De mooiere verbouwing bij de Carnival Sunshine vind ik de Waterworks achter de schoorsteen. Nieuwe spectaculere glijbanen die niet zo snel gaan vervelen.

Carnival Sunshine Cruise Ship - Planet Cruise

4.

Bij de Lirica klasse zijn tussen 2014 en 2015 en extra middenschipmule aan het schip toegevoegd. het verlengd het schip met 24 meter en voegd 200 hutten en extra restaurand ruimte toe.

Dit deel voegd zich perfect bij het design van het schip en het is niet te zien waar dingen zijn veranderd, wat bij Grandeur of the seas wel het geval is.

3.1.4 MSC Opera – Cruisedesko

3.

De Breamer is door de jaren ook veel omgebouwd en meerdere malen verkocht. Ook dit schip werd verlengd. In tegenstelling tot bij Carnival en RCI heeft Fred. Olsen wel in harmony van het schip extra ruimte gekreerd. In tegenstelling tot de Balmoral, die terecht eerst de Norwegian Crown bij Norwegian Cruise Line hete.

braemar - Municipal Port Fund of Syros

2.

Een van de grootste maar toch mooie verbouwing is die van de Costa neoRomantica. Het schip werd in 2010 voor € 90.000.000 opgeknapt en werden extra hutten toegevoegd, wat ook niet te overzien is. Ook dit is in harmony met het schip en als je het niet weet zal je denken, het schip is zo in de vaart gekomen.

Costa neoRomantica - Wikipedia

1.

Het is en kleine verbouwing maar er is niet minder over naagedacht. Bij de Queen Mary 2. Het schip heeft achter de brug extra single hutten erbij gekregen. Het valt niet op omdat het in een lijn is met het design. Al vind ik wel dat deze berbouwing niet echt nodig was geweest,net als bij de Island Princess.

Video: Vernieuwde Queen Mary 2 terug in Southampton | Cruisereiziger