Cruise stop verlengt

De Cruise Lines International Association (CLIA) heeft vandaag aangekondigd dat haar leden van de zeegaande cruisemaatschappij ermee hebben ingestemd om Amerikaanse cruiseactiviteiten “vrijwillig op te schorten” tot ten minste 31 oktober 2020.

De Vereniging heeft namens haar leden de volgende verklaring afgegeven:

Ondanks de waardevolle afstemming tussen CLIA’s eerdere vrijwillige schorsing tot 15 september en de huidige No-Sail Order-datum van 30 september van de CDC, vinden we het op dit moment verstandig om de opschorting van Amerikaanse zeecruises vrijwillig te verlengen tot 31 oktober. Dit is een moeilijke beslissing, aangezien we de verpletterende impact erkennen die deze pandemie heeft gehad op onze gemeenschap en elke andere industrie. We zijn echter van mening dat deze proactieve actie een verdere demonstratie is van de toewijding van de cruise-industrie aan de volksgezondheid en de bereidheid om vrijwillig activiteiten op te schorten in het belang van de volksgezondheid en veiligheid, zoals tweemaal eerder is gebeurd. CLIA-cruiselijnleden zullen de situatie blijven volgen met dien verstande dat we een mogelijke verdere verlenging op of voor 30 september 2020 opnieuw zullen bezoeken.Tegelijkertijd, als de omstandigheden in de VS veranderen en het mogelijk wordt om korte, aangepaste afvaarten te overwegen, we zouden een eerdere herstart overwegen.