Maasdam en Veendam naar Seajets

Seajets heeft bekend gemaakt dat de rederij de verkochte Maasdam en Veendam heeft gekocht. In Juli is Seajets in de cruiseindustry gestapt met de Queen of the Oceans. Het was al een tijdje een raadsel, wie de Maasdam en de Veendam hadden gekocht. Even was ook de optie dat de twee schepen zullen worden gesloopt, aangezien de Carnival Inspiration met 24 dienstjaren gesloopt is.

De Maasdam en de Veendam zijn verkocht aan Seajets als Aegean Majesty en Aegean Myth.De twee schepen zijn ook al in Bermuda geregistreerd. Het is mischien gek om in deze tijd als veer rederij, die nog eens geen cruise schip heeft, gelijk drie te kopen. In dat aanzicht moet men ook kijken dat deze schepen in deze tijd niet veel waard zijn. De HAL was waarschijnlijk al van plan om de schepen te verkopen omdat de rederijen meer op schone nieuwe schepen focusen, wat Costa ook doet met het verkopen van 5 schepen. Van de 8 ongeveer bouwgelijke cruiseschepen van de S-klasse en de R klasse bevinden zich nog de Volendam en de Zaandam in de Hal vloot.

One comment