Mystic Cruises gaat voor nieuw voortstuwing

Atlas Ocean Voyages kondigde aan dat de Duitse voortstuwingsfabrikant SCHOTTEL een contract heeft binnengehaald om ultramoderne pompjets te leveren aan zijn vloot van vijf expeditiecruiseschepen (met een optie om een ​​zesde op te nemen) die in aanbouw zijn voor de in Portugal gevestigde Mystic Cruises .

Twee pompjets – ook wel hydrojets genoemd – zullen worden geïnstalleerd aan boord van elk van de 140 meter lange en 18 meter brede luxe schepen, in aanbouw of in bestelling bij West Sea Viana Shipyard in Portugal.

Hydro Jet De World Navigator, het nieuwe schip van Atlas Ocean Voyages dat in juli 2021 te water wordt gelaten, is het eerste schip onder de nieuwe overeenkomst dat de ultramoderne SCHOTTEL Pump Jets ontvangt.

Voor haar eerste jaar zal World Navigator all-inclusive expedities zeilen in de Zwarte, Middellandse Zee en Caribische Zee, Zuid-Amerika en Antarctica.

Mário Ferreira, voorzitter van Mystic Invest, de holdingmaatschappij van Mystic Cruises en Atlas Ocean Voyages, zei: “Ons doel is om de schoonste, veiligste en stilste expeditieschepen te bouwen die voldoen aan de strenge eisen van de regio’s waar onze schepen varen en deze overtreffen. We hebben onze cruiseschepen zo ontworpen dat we ons steentje bijdragen om deze ongeëvenaarde plekken in stand te houden zodat toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

“Deze exclusieve boegschroeven van SCHOTTEL zijn perfect om gasten dichter bij meer zeedieren te brengen – veilig en duurzaam. We kunnen de propellers van onze schepen stoppen en de pompstralen inschakelen om stilletjes tot vijf knopen in natuurrijke wateren te varen en het mooie niet af te schrikken. De Pump Jets van SCHOTTEL zijn zeer effectief aan boord van eerdere Mystic Cruises-schepen, en we hebben opnieuw gekozen voor het systeem van SCHOTTEL voor de expeditieschepen van Atlas Ocean Voyages. “

Elk van de nieuwe expeditiecruiseschepen wordt uitgerust met twee elektrisch aangedreven SCHOTTEL Pump Jets type SPJ 82 (elk 335 kW). De uiterst compacte SPJ’s worden niet alleen vlak met de romp van deze nieuwe schepen geïnstalleerd, maar ook in een kleine uitsparing, waardoor de voortstuwingseenheid verder wordt beschermd. De elastische bevestiging leidt tot minimale geluids- en trillingsniveaus. Pompstralen verminderen scheepstrillingen voor het comfort van de gasten en minimaliseren cavitatie, waardoor onderwatergeluid aanzienlijk wordt verminderd.