Silver Moon gedoopt

Silversea Cruises heeft vandaag de nieuwe Silver Moon in Athene gedoopt.

Aan boord van het schip in de haven van Piraeus, werd de officiële naamgevingsceremonie van Silver Moon bijgewoond door gasten, waaronder Richard D. Fain, Royal Caribbean Group voorzitter en CEO; Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises; Jason Liberty, Royal Caribbean Group Executive Vice President en CFO; Kapitein Chavdar Georgiev; Luigi Matarazzo, algemeen directeur van de Merchant Ships Division van Fincantieri; en onder andere de Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis.

Silversea zei dat het het eerste ultra-luxe cruiseschip was dat vertrok na de pandemie. Silver Moon begon vanaf 18 juni aan haar inaugurele seizoen vanuit Athene en ondernam een ​​reeks van 10-daagse reizen op de Griekse eilanden.

Volgens maritieme tradities zegende dominee pater Ioannis Patsis, vice-president van Caritas Hellas, het schip, voordat de doopmoeder van het schip, Gaia Gaja – van de Italiaanse Gaja Winery – een fles champagne op de boeg van het schip brak.

“Het was inderdaad een heel trots moment om getuige te zijn van de officiële naamgeving van Silver Moon – de eerste doop van Silversea als onderdeel van Royal Caribbean Group.” zei Fain. “Ik prijs het leiderschapsteam van Silversea, kapitein Georgiev en de bemanning van Silver Moon, het team van Fincantieri en iedereen die betrokken was bij de lancering van het schip voor hun onvermoeibare inspanningen om deze langverwachte mijlpaal tot wasdom te brengen.”

“Dit is een buitengewone mijlpaal in de geschiedenis van onze cruisemaatschappij”, voegde Martinoli eraan toe. “We hebben vandaag Silver Moon gedoopt als het negende schip in onze vloot, wat een evolutie markeert in luxe reizen in de 21e eeuw. Als het eerste ultraluxe cruiseschip dat dit jaar vertrok, loopt Silver Moon voorop in de terugkeer van ultraluxe cruises. Ze vertegenwoordigt de kracht en veerkracht van onze branche. Aan boord van de nieuwste toevoeging aan onze vloot, zullen onze gasten de wereld opnieuw ontdekken in ongeëvenaard comfort en bescheiden luxe. Ik betuig mijn dank aan de Royal Caribbean Group, Fincantieri, kapitein Georgiev en de bemanning van het schip, evenals aan onze teams aan wal, voor het mogelijk maken van deze gedenkwaardige gelegenheid.”

“Het was een eer om het lint door te knippen en de officiële benoeming van Silver Moon als meter van het schip aan te kondigen”, zei Gaja. “De lancering van Silversea’s nieuwe S.A.L.T. programma belichaamt in Silver Moon de kernwaarden die de wijnmakerij van mijn familie deelt met deze cruisemaatschappij: eerbied voor traditie, toewijding aan stabiele kwaliteit en een diep respect voor culturele waarden. Ik kijk ernaar uit om aan boord van dit prachtige schip te reizen om diep in de gevierde culinaire culturen van de Griekse eilanden te duiken.”