Pacific Dawn op nieuw verkocht

Oorspronkelijk zou de Pacific Dawn naar CMV wisselen onder de naam Amy Johnson. Maar doordat CMV failiet is gegaan, is het schip nu naar een onkenede koper gegaan.

Pacific Dawn werd de eerste superliner van Australië toen ze op 9 november 2007 vanuit Sydney vertrok – en sinds die tijd heeft ze maar liefst 1,2 miljoen gasten vervoerd.

Ze is de afgelopen 13 jaar vanuit Sydney, Melbourne, Brisbane en Auckland naar de thuishaven gekomen en heeft waarschijnlijk meer gedaan dan welk ander schip dan ook om de groei van het cruisen te leiden.

“Pacific Dawn heeft de geweldige carrières voortgebracht van veel van onze zeer professionele hoteldirecteuren, cruisedirecteuren en entertainmentpersoneel die met P&O zijn uitgegroeid tot een moderne cruisemaatschappij die de ruggengraat van de branche is geweest”, aldus Sture Myrmell, president van P&O Cruises Australia .

“Maar Pacific Dawn is ook zeer bewonderd en geliefd bij haar vele gasten, vooral haar trouwe aanhang in Queensland, evenals haar bemanning. Na meer dan 610 reizen te hebben gemaakt, is ze het decor geweest voor talloze vakantieherinneringen en familiefeesten. “

Myrmell zei dat hij het hoofd van de hotelactiviteiten van P&O was toen Pacific Dawn voor het eerst bij de vloot kwam, en het schip heeft ook veel goede herinneringen aan hem.

Er is ook gemeld dat de Pacific Dawn zou worden gekocht door Cruise & Maritime Voyages; dat is echter niet gebeurd en het vertrek van het schip is nu vervroegd na het bereiken van een overeenkomst om het schip tijdens de pauze in de operaties te verkopen.

P&O betaalt restitutie terug aan reisagenten voor gasten die via dat verkoopkanaal hebben geboekt. De cruiselijn beschermt ook de commissies van reisagenten op alle boekingen voor geannuleerde cruises die volledig zijn betaald op 27 september 2020 en voor het totale bedrag van de toekomstige cruisecredits.

P&O zei dat het contact zal opnemen met gasten wier cruises zijn getroffen, hetzij rechtstreeks, hetzij via hun aangewezen reisagent, om hen op de hoogte te stellen van deze ontwikkeling en de beschikbare opties.

Pacific Dawn is slechts de een van veel in een golf van cruiseschepen die zijn verkocht, waarbij Princess Cruises vorige week Sun Princess en Sea Princess verkocht, en Carnival de week ervoor de Carnival Fascination en Carnival Imagination.