Spirit of Adventure opgeleverd

Meyer Werft heeft vandaag de nieuwste aanwinst van Saga cruises, Spirit of Adventure, overhandigd in Emden, Duitsland, en het schip zal volgend jaar zijn eerste cruise beginnen.
Het schip van 58.250 GT zal nu naar het VK vertrekken, met zijn eerste cruise gepland voor vertrek op 5 februari naar de Canarische Eilanden.

Het schip heeft 554 balkonhutten en biedt plaats aan 999 passagiers. ‘Hoewel ze enkele gelijkenissen deelt met haar zusterschip, Spirit of Discovery, is Spirit of Adventure uniek op zichzelf met onderscheidende ontwerpkenmerken en kenmerken ‘, zegt Nigel Banks, MD, Saga Cruises.

Het is het tweede speciaal gebouwde boetiekcruiseschip van de cruisemaatschappij, na Spirit of Discovery, dat in juli vorig jaar bij de vloot kwam.

‘Hoewel de inaugurele cruise iets later zal plaatsvinden dan we oorspronkelijk hadden gepland vanwege de voortdurende reisbeperkingen, kunnen we niet wachten om gasten aan boord te verwelkomen’, zei Banks, eraan toevoegend: ‘Ik heb onlangs het schip in Duitsland bezocht en kan verzeker je, ze is het wachten waard. ‘

Hij vervolgde: ‘De afgelopen 18 maanden hebben we ons gericht op het creëren van een Britse cruise-ervaring voor onze gasten … en Spirit of Adventure is een belangrijke mijlpaal in dit plan.’

Verminderde capaciteit, testen vóór vertrek zowel thuis als voor het instappen, meer medisch personeel en meer faciliteiten, en verbeteringen aan de airconditioning zijn enkele van de maatregelen die Saga zal nemen wanneer haar schepen weer gaan zeilen.

One comment