Magellan naar Seajets

Vandaag is bij een veiling onder de naam Cruise & Maritime Voyages de Magellan aan Seajets verkocht.

Samen met de Columbus groeit de vloot van Seajets, zonder enig ervaring in de cruiseindustry, op 6 schepen.

Cruise & Maritime Voyages moest door de Corona pademie failisiement aanvragen, waardoor alle 6 schepen werden verkocht.

Ze werd gebouwd door Chantiers de l’Atlantique scheepswerf in Saint-Nazaire, Frankrijk, en kwam in 1988 in de vaart als Sitmar FairMajesty. Oorspronkelijk besteld voor Sitmar Cruises, verkocht ze wat en ging eerst de dienst met Princess Cruises als Star Princess in 1989. Van 1997 tot 2003 diende ze in de vloot van P&O Cruises als Arcadia. Ze werd in 2003 omgedoopt tot Ocean Village toen de Ocean Village werd vastgesteld. In 2010 keerde het merk Ocean Village terug naar P&O Cruises Australië en kreeg het de naam Pacific Pearl. Ze diende tot 2017 in de vloot van P&O Cruises Australië toen ze aan Cruise & Maritime Voyages werd verkocht en werd omgedoopt tot Columbus.