Costa Victoria toch niet gesloopt

Goed nieuws uit Italië! Zoals de Italiaanse krant La Nazione op 18 oktober 2020 heeft gemeld, mag de Costa Victoria, in tegenstelling tot alle eerdere veronderstellingen(wat ook niet waterdicht was), niet worden gesloopt. Het schip was het eerste schip dat door de corona-pandemie was verkocht (voor de sloop) aa San Giorgio del Porto-groep, vanaf dat moment werd aangenomen dat het zou worden gesloopt.

Maar dat zal waarschijnlijk toch niet het geval zijn.Het schip ligt momenteel nog steeds op dezelfde plek onaangetast als het toen werd verkocht. terwijl 5 schepen in turkijke worden gesloopt. Het Italiaanse medium meldde dat het cruiseschip in de toekomst zal dienen als accommodatie voor de scheepswerfmedewerkers. Het lijkt er nu op dat Costa Victoria toch niet wordt gesloopt.

Een ander cruiseschip springt weer zijn absolute einde van de schop. Naast Costa Victoria zullen MS Albatros, MS Black Watch en MS Boudicca niet langer als cruiseschip worden gebruikt, maar als accommodatie voor verschillende doeleinden.

Costa Victoria was tussen 1996 en maart 2020 in dienst van Costa Crociere. Naast Costa Victoria zijn er nog twee andere cruiseschepen van deze klasse, de Norwegian Sky en de Norwegian Sun .