“No Sail” niet meer van kracht

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben hun controversiële “No Sail” -bevel laten vallen ten gunste van een zogenaamd Conditional Sailing Order.

Kortom, het “No Sail” -order is opgeheven en de industrie zal met de CDC samenwerken aan een realistische, gefaseerde ingebruikname.

“De eerste fasen zullen bestaan ​​uit testen en extra waarborgen voor bemanningsleden”, zei de CDC in een verklaring op haar website.

“CDC zal ervoor zorgen dat exploitanten van cruiseschepen voldoende gezondheids- en veiligheidsbescherming hebben voor de bemanning, terwijl deze exploitanten van cruiseschepen de laboratoriumcapaciteit opbouwen die nodig is om toekomstige passagiers te testen. De volgende fasen zullen gesimuleerde reizen omvatten om het vermogen van cruiseschipexploitanten te testen om het COVID-19-risico te verminderen, certificering voor schepen die voldoen aan specifieke vereisten, en een gefaseerde terugkeer naar passagiersreizen op cruiseschepen op een manier die het COVID-19-risico voor passagiers, bemanningsleden en Amerikaanse gemeenschappen beperkt.

“Deze fasen zijn onderhevig aan verandering op basis van volksgezondheidsoverwegingen en het aantoonbare vermogen van cruiseschipexploitanten om het COVID19-risico te verminderen. CDC zal indien nodig aanvullende bestellingen geven die in het Federal Register worden gepubliceerd en technische instructies die vervolgens op de website van CDC worden geplaatst. . “

Het frame maakt het voor individuele cruisemaatschappijen mogelijk om volgens het bureau met variabele snelheden door fasen te gaan en stelt cruisemaatschappijen in staat om met succes volksgezondheidsmaatregelen te implementeren sneller terug te keren naar passagiersactiviteiten, terwijl andere noodgedwongen langzamer kunnen bewegen.

Het raamwerk moedigt niet alleen cruisemaatschappijen aan die succesvoller zijn in het verminderen van de verspreiding van COVID-19, maar biedt ook een realistische tijdlijn die anticipeert op COVID-19 die aanwezig blijft en van invloed is op cruiseschepen, aldus de CDC.

De gefaseerde aanpak omvat:

Het opzetten van laboratoriumtests van de bemanning aan boord van cruiseschepen in Amerikaanse wateren

15 gesimuleerde reizen die zijn ontworpen om te testen of de exploitanten van cruiseschepen in staat zijn om COVID-19 op cruiseschepen te verminderen

Een certificeringsproces

En een terugkeer naar passagiersreizen op een manier die het risico van de introductie, overdracht of verspreiding van COVID-19 onder passagiers en bemanning aan boord van schepen en aan wal naar gemeenschappen verkleint.

Deze fasen zullen verder worden bepaald op basis van overwegingen voor de volksgezondheid, waaronder het traject van COVID-19-transmissie en het aangetoonde vermogen van cruiseschipexploitanten om met succes maatregelen toe te passen die het risico van COVID-19 verminderen.

Als onderdeel van de eerste fasen van het testen van de bemanning bevat het bovendien vereisten voor:

COVID-19 laboratoriumscreeningtests aan de kust van alle bemanningsleden die momenteel aan boord zijn

Diagnostische testmogelijkheden aan boord voor symptomatische reizigers (bemanning en toekomstige passagiers)

COVID-19 laboratoriumscreeningtests aan de kust van alle nieuw inschepen

Voortdurende naleving door exploitanten van cruiseschepen van hun volledige, nauwkeurige en erkende reactieplannen voor geen zeilopdrachten.