Braemar in 2022 terug in de vaart

Fred. Olsen Cruise Lines heeft vandaag herziene data aangekondigd voor de terug-in-service van zijn vierkoppige oceaanvloot, aangezien het bedrijf zich voorbereidt op cruises in 2021, maar niet met zijn volledige vloot.

De nieuwe dienstregeling laat zien dat het nieuwe schip Borealis nu als eerste van de vloot zal varen en aan boord zal gaan voor haar eerste cruise met Fred. Olsen – de zesdaagse cruise naar de Lochs en eilanden – op 23 april 2021 zoals oorspronkelijk gepland.

De Bolette volgt op 29 mei en Balmoral op 9 juni. Vanwege een uitgebreid vliegcruise-programma zal Braemar tot 2022 in lay-up blijven.

Peter Deer, Managing Director bij Fred. Olsen Cruise Lines, zei:

“Hoewel het betreurenswaardig is dat onze pauze langer duurt dan we aanvankelijk hadden verwacht, hebben we vanaf het begin gezegd dat we pas weer gaan varen als we er zeker van zijn dat het veilig is om dat te doen, en daar blijven we bij.

“De veiligheid van onze gasten en bemanning blijft onze hoogste prioriteit, en het is belangrijk dat we de vorderingen bij de uitrol van het vaccin, testmogelijkheden en andere wetenschappelijke ontwikkelingen volledig begrijpen en wat deze betekenen voor hoe we kunnen opereren.

“Dit is geen overhaast proces en we zijn ervan overtuigd dat door onze terugkeer naar zeilen nog even uit te stellen, met onze twee nieuwe schepen in de vloot, we beter en sterker dan ooit terug kunnen komen zonder concessies te doen aan de gastervaring.

“Braemar, dat typisch ons mediterrane en Caribische vliegcruise-programma in de winter uitvoert, zal volgend jaar in de wacht blijven. In eerste instantie denken we dat het voor ons ingewikkelder kan zijn om het geplande vliegcruise-programma uit te voeren en daarom zullen we ons in plaats daarvan concentreren op onze uitgebreide ex-UK-routes in 2021. Het team hier is al druk bezig met het werken aan een groot aantal spannende en meeslepende cruises voor haar terugkeer in het voorjaar van 2022 die het meeste uit haar kleinere formaat haalt. Deze zullen worden aangekondigd als onderdeel van de lancering van onze reisroute 2022/23 in maart 2021.

“In de tussentijd kunnen we niet wachten om onze gasten en bemanning vanaf april volgend jaar weer aan boord te verwelkomen.”