Viking venus in de vaart

Viking heeft de Viking Venus van de Fincantieri werf overgenomen, de nieuwste in de serie zeeschepen van het bedrijf. De opleveringsceremonie vond plaats op de scheepswerf van Fincantieri in Italië. Het luxe schip zal nu zijn weg vinden naar het Verenigd Koninkrijk om in te schepen voor een reeks afvaarten vanuit Portsmouth. Viking Venus zal op 17 mei worden gedoopt door Anne Diamond, de journalist en omroep. “We zijn bijzonder trots om dit jaar ons nieuwste schip in de vloot te mogen verwelkomen. Velen van ons zijn maandenlang dicht bij huis gebleven, dus dit is een bijzonder belangrijke mijlpaal nu we weer de wereld in gaan ”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “We kijken ernaar uit om de doop van Viking Venus door haar gewaardeerde doopmoeder, Anne Diamond, te vieren – en om onze Britse gasten volgende maand weer aan boord te verwelkomen.” Diamond heeft met Viking samengewerkt aan het contentplatform Viking.TV, dat in maart 2020 werd gelanceerd. Het werd bedacht als een manier om verbonden te blijven met zijn klanten. Diamond heeft een aantal mensen geïnterviewd die met Viking werken, waaronder cellist Yo-Yo Ma; hoofdballetdanser bij het Mariinsky Theatre Xander Parish, OBE; de graaf en gravin van Carnarvon; de hertog van Devonshire; en ontdekkingsreiziger Robin Hanbury-Tenison, OBE. Viking’s Welcome Back-cruises, die beginnen in het VK, Bermuda en IJsland, zijn alleen beschikbaar voor gevaccineerde gasten.