Empress vaart weer

De Empress is vertrokken vanuit Mumbai voor een rondreis van twee nachten. Het schip met 1.607 passagiers, geëxploiteerd door de nieuwe Indiase startup Cordelia Cruises, is van start gegaan.

“We zijn zeker goed begonnen met boeken. De vraag was erg goed”, zegt Jurgen Bailom, CEO en president van Waterways Leisure Tourism Private Limited, dat eigenaar is van Cordelia Cruises. “Er is veel vraag naar het trouwseizoen. De eerste twee afvaarten zijn volgeboekt – volledig gecharterd voor evenementen en bruiloften.”

De cruisemaatschappij vaart op volle capaciteit met alleen inwoners van India. De bemanning (ook inwoners van India) is ingeënt, net als de gasten. Bovendien moest iedereen een PCR-test doen, zei Bailom.

“We hebben sociale afstand, de manier waarop we onze gasten inchecken is gespreid, ze komen aan dek en kajuit. Dus elk half uur komt er een andere categorie aan boord. We hebben alle maatregelen in huis. Maar vanwege de manier waarop een schip werkt, zal je nooit – zelfs niet vóór COVID – 2.000 mensen hetzelfde laten doen. Sommige mensen bekijken de show, sommige mensen eten, sommige mensen zijn in verschillende lounges, sommige mensen doen iets anders. Zelfs als je 2000 gasten hebt, zijn er nooit meer dan 100 of 200 mensen op één plek. En deze plaatsen zijn groot,” legde hij uit.

Bailom zei dat toen Waterways Cordelia oprichtte, het alle aspecten wilde bestrijken die belangrijk zijn voor India, wat betekent “absoluut heerlijk eten en geweldig entertainment, zonder het comfort van het land te hoeven verlaten.”

Dus richtte Waterways Cordelia Cruises op met zijn eerste schip – de Empress, voorheen bekend als Royal Caribbean International’s Empress of the Seas.

De rederij zou aanvankelijk op 7 mei 2021 van start gaan, maar vanwege de ernstige uitbraak van het coronavirus in India werd het inaugurele seizoen uitgesteld.

Volgens Bailom gaan er elk jaar 200.000 Indiase passagiers naar het buitenland om te cruisen, dus het creëren van vraag zal voor Cordelia geen probleem zijn.

“Wij geloven dat India een enorm potentieel heeft. Gezien het feit dat het cruisen hier tot 15 procent per jaar groeit en India de op twee na grootste kustlijn ter wereld heeft met 7.600 kilometer, was het automatisch logisch dat India zijn eigen cruisemaatschappij verdiende”, zei Bailom.

Tegen augustus 2022 is de cruisemaatschappij van plan om nog een schip aan haar vloot toe te voegen en tegen 2025 tussen de vier en zes schepen te hebben. De eerste routes zijn rond India, Sri Lanka en de Malediven.

“Uiteraard willen we gasten uit India meenemen naar het buitenland. Er zijn veel mooie gebieden in de buurt die we zouden kunnen verkennen – we zouden ergens anders heen kunnen gaan in Azië, we zouden naar het Midden-Oosten kunnen gaan. Persoonlijk zou mijn droom zijn om Indiërs door heel Europa te brengen,” zei Bailom. “We willen dat ze blijven terugkomen, omdat de cruisebusiness is gebaseerd op terugkerende gasten. En om terugkerende gasten te hebben, kun je ze niet steeds terugbrengen naar dezelfde locaties, je moet verschillende mogelijkheden hebben.”

Cordelia Cruises is opgericht nadat Jelash Cruises failiet was gegaan door COVID19. Het is feitelijk dezelfde rederij want de deal met Waterways omvate ook de verkoop van de volledige digitale interface en technologie-backend van Jalesh. Dat gaat om de software die is ontwikkeld voor klantenwerving en de database met klanten, reisagenten en partnernetwerken.

Waterways heeft ook bestaande leidinggevenden aangenomen en medewerkers van Zen en Jurgen Bailom zullen doorgaan als President & CEO.

Het is echter nog niet duidelijk wat de rederij met de Majesty gaat doen.