P&O Ariva nieuwe SkyDome

De eerste blik op het intrekbare dak van P&O Cruises SkyDome aan boord van het nieuwe schip Ariva, dat in december 2022 aankomt, is onthuld in een nieuwe video.

Volgens een persbericht zal de SkyDome op de Ariva overdag een “ontspannen zwembadomgeving zijn met ’s avonds entertainment, inclusief livemuziek, spectaculaire productieshows, dj-sets en blockbuster-films in de buitenlucht op SeaScreen.”

Het uitschuifbare glasdak SkyDome, een primeur voor P&O Cruises, is ontworpen om de tijd in de zon te maximaliseren in de warme klimaten die de Ariva zal bezoeken, te beginnen met een Caribisch eerste seizoen volgende winter, aldus de cruisemaatschappij.

Ariva’s intrekbare dak SkyDome, met afmetingen van 40,96 meter bij 34,24 meter, is ontworpen door Martin Francis en uitgevoerd door het Britse bedrijf Eckersley O’Callaghan. Dit ingenieursbureau heeft aan projecten gewerkt, variërend van het Bulgari Glass House in Italië tot Apple Park in Californië en het Steve Jobs Theatre – het grootste bouwwerk ter wereld dat uitsluitend door glas wordt ondersteund.

“Elk aspect van de Ariva is ontworpen om gasten nog dichter bij de zee, de lucht en de kust te brengen, in overeenstemming met de naam die ‘van de kust’ betekent”, schreef P&O Cruises.

De SkyDome is ontstaan ​​op de Iona, die in mei 2021 werd opgeleverd, maar de Ariva zal de eerste versie van de SkyDome van P&O Cruises met een schuifdak bevatten.