AIDAcosma later in de vaart

De Meyer werf heeft bekend gemaakt, dat de AIDAcosma vertraagd is.

Nu zal de AIDAnova de komende maanden de routes van het nieuwe schip op de Canarische Eilanden overnemen. Op haar beurt zal de opnieuw geactiveerde AIDAbella deze winter de plaats van AIDAnova innemen voor cruises in Dubai. (ook geen upgrade die je verwacht). AIDAcosma vertraging AIDAcosma zou eind december in gebruik worden genomen, na een eerdere vertraging. Een woordvoerder van AIDA Cruises had geen nieuwe leveringsdatum om nu te delen. Zusterschip AIDAnova zal het stokje overnemen en zal in december in Hamburg aankomen voor twee nieuwe korte cruises naar Noorwegen op 14 en 19 december. Wintercruises van Duitsland naar het noorden zijn ongebruikelijk, nog meer voor een schip van deze omvang , maar de vraag naar reizen vanuit Duitse havens blijft hoog. Vervolgens zal AIDAnova zich verplaatsen naar Gran Canaria tijdens een kerst- en nieuwjaarscruise vanaf 22 december die gepland was voor AIDAcosma. AIDAbella wordt hervat vanaf Mallorca 6 november De opnieuw geactiveerde AIDAbella zal vanaf begin november de routes van AIDAnova overnemen, te beginnen met een cruise van Palma de Mallorca naar Dubai. Tijdens de winter zal ze de meeste routes uitvoeren die gepland zijn voor AIDAnova. Behalve in enkele gevallen waarin reisroutes zijn gewijzigd, worden passagiers die geboekt zijn op AIDAnova automatisch opnieuw ondergebracht op AIDAbella. Volgend voorjaar keert AIDAbella terug naar Mallorca, waar ze op 28 april wordt verwacht. AIDA Cruises heeft geen nieuwe inauguratiedatum voor AIDAcosma gecommuniceerd, dus het valt nog te bezien wanneer een scheepsruil in omgekeerde volgorde kan plaatsvinden.