Eerste staalsnede Explora II

Het eerste staal van de Explora II, het tweede van vier nieuwe luxe cruiseschepen die Fincantieri bouwt voor Explora Journeys, het nieuwe luxe cruisemerk van MSC Group, is vandaag gesneden op de scheepswerf van Castellammare di Stabia (Napels).

De in 2018 aangekondigde order voor deze klasse schepen heeft een totale waarde van ruim 2 miljard euro.

De Explora I is momenteel in aanbouw in Monfalcone, terwijl de Explora II zal worden gebouwd op de werf van Sestri Ponente (Genua), met leveringen respectievelijk in 2023 en 2024.

Op de werf in Castellammare di Stabia in de buurt van Napels vond vandaag een traditionele maritieme ceremonie plaats om het eerste staal te snijden voor het tweede schip. Bij het evenement waren onder meer MSC Executive Chairman, Pierfrancesco Vago, Explora Journeys CEO, Michael Ungerer, en Fincantieri General Manager Merchant Ships Division, Luigi Matarazzo.

“De start van het tweede schip van Explora Journeys is een teken van onze sterke toewijding aan onze toeristische partners voor het op de markt komen van ons nieuwe luxe merk met een aanzienlijke financiële investering in een vloot van innovatieve, elegante schepen, die onze visie en doel om een ​​oceaan gemoedstoestand als geen ander te creëren. Gezien ons geloof in dit merk om een ​​nieuwe categorie in luxe, lifestyle-reizen te creëren, zullen we blijven investeren in de uitbreiding ervan om het groeiende aantal en de ambities van de volgende generatie veeleisende luxereizigers aan te trekken”, aldus Vago.