Viking 10 krijgt naam

Viking heeft vandaag aangekondigd dat haar nieuwste oceaanschip, Viking Saturn (Viking 10), begin 2023 aan de vloot van het bedrijf zal worden toegevoegd.

Het zusterschip met 930 gasten zal tijdens haar eerste seizoen drie nieuwe routes varen in Scandinavie, waaronder twee 15-daagse reizen naar het iconische IJsland, Groenland en Canada en de Arctic Explorer van IJsland en Noorwegen, en de 29-daagse Groenland, IJsland, Noorwegen & Beyond reis, volgens een persbericht.

Naast de drie nieuwe routes heeft Viking vandaag ook aangekondigd dat het bedrijf vanaf augustus 2023 de populaire 8-daagse IJslandse natuurlijke schoonheidsroute terug zal brengen.

“De duizenden gasten die afgelopen zomer onze Welcome Back-reis in IJsland hebben gevaren, genoten zo veel van de ervaring dat ze beoordelingen op recordniveau gaven”, zei Torstein Hagen, voorzitter van Viking.

“Deze nieuwe routes zijn ideaal voor nieuwsgierige reizigers en traceren routes van de vroege Viking-ontdekkingsreizigers naar IJsland en andere Noord-Atlantische bestemmingen die bekend staan ​​om hun natuurlijke schoonheid. We kijken ernaar uit om Viking Saturn te verwelkomen in onze vloot en om gasten nog meer manieren te bieden om dit unieke deel van de wereld comfortabel te verkennen.”

De vloot van zeegaande cruiseschepen met 930 gasten omvat de Viking Star, Viking Sea, Viking Sky, Viking Orion, Viking Jupiter en Viking Venus. De Viking Mars en Viking Neptune zullen zich in 2022 bij de vloot voegen; en Viking Saturn zullen begin 2023 toetreden. Het bedrijf is klaar om tegen 2027 16 zusterschepen te hebben, allemaal gebouwd op de Fincantieri-werf.