Silver Dawn opgeleverd

Silversea Cruises heeft de nieuwe Silver Dawn in dienst genomen op de Fincantieri-scheepswerf in Ancona, Italië.

Leidinggevenden van Silversea Cruises en Fincantieri woonden vandaag een intieme leveringsceremonie bij om het 10e schip te verwelkomen in de vloot van de cruisemaatschappij.

Na een videoverbinding van de officiële munt- en vlagceremonies, schreef Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea, zijn handtekening om Silver Dawn officieel in ontvangst te nemen.

Richard D. Fain, voorzitter en CEO, Royal Caribbean Group, en Jason Liberty, Executive Vice President en CFO, Royal Caribbean Group, elk verbonden via videofeed om een ​​toespraak te houden.

Luigi Matarazzo, General Manager van Fincantieri’s Merchant Ships Division, was ook aanwezig.

De Silver Dawn is het derde schip dat sinds begin 2020 deel uitmaakt van de Silversea-vloot.

“Door de prachtige Silver Dawn te verwelkomen als het 10e schip in onze vloot, hebben we een enorme mijlpaal bereikt in onze missie om onze gasten diep de wereld in te brengen in luxe”, aldus Roberto Martinoli, President & CEO van Silversea Cruises. “Naast de onvermoeibare inspanningen van de teams van Fincantieri en Silversea Cruises, wil ik de grote bijdrage van de Royal Caribbean Group erkennen. Ik ben dankbaar voor de voortdurende steun van de Groep, die opnieuw van onschatbare waarde is gebleken. Silver Dawn vertegenwoordigt een evolutie van luxe cruisereizen; ze bouwt voort op de innovaties van haar zusterschepen, Silver Moon en Silver Muse, met Otium – ons baanbrekende nieuwe wellnessprogramma. Met Silver Dawn bevestigen we onze positie als leider in ultraluxe cruisen. Ik kijk ernaar uit om onze gasten te verwelkomen aan boord van Silver Dawn vanaf het voorjaar van 2022”.

Luigi Matarazzo, algemeen directeur van Fincantieri’s Merchant Ships Division, verklaarde: “Ondanks de pandemie zijn we erin geslaagd om alle leveringen in overeenstemming te houden met de contractuele data. Daarom ben ik bijzonder verheugd om de levering van Silver Dawn te vieren, slechts een paar maanden na de succesvolle levering van haar zusterschip, Silver Moon. We werken al vele jaren samen met Silversea om een ​​lijn van onderscheidende schepen te realiseren, maar we kijken nu al vooruit naar de nieuwe uitdagingen die we zullen moeten aangaan, klaar voor een nieuwe generatie cruiseschepen”.