Viking Mars gedoopt

Viking heeft vandaag het nieuwste schip, de Viking Mars, tijdens een privéceremonie in Valletta, Malta gedoopt.

Als onderdeel van het evenement bood de ceremoniële doopmoeder Lady Fiona Carnarvon, de gravin van Carnarvon, het schip een zegen van geluk en een veilige vaart, volgens een persbericht.

Deze week begint het nieuwe schip aan haar zeilroutes voor het eerste seizoen in de Middellandse Zee, Scandinavië en Noord-Europa, voordat het aan het einde van het jaar opnieuw wordt gepositioneerd voor reizen rond Australië en Nieuw-Zeeland.

“Het is altijd een trotse dag als we een nieuw zusterschip in onze vloot verwelkomen. De Viking Mars stelt ons in staat om nog meer mogelijkheden te bieden aan nieuwsgierige reizigers om de wereld comfortabel te verkennen”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “Veel van onze gasten maakten kennis met zowel Viking als Highclere Castle tijdens het kijken naar Downton Abbey, en door de jaren heen hebben we een hechte vriendschap met de familie Carnarvon voortgezet, aangezien ze onze gasten in hun huis hebben verwelkomd. We zijn erg dankbaar dat Lady Carnarvon ons heeft vereerd door als meter van ons nieuwste oceaanschip te dienen.”

“Ik ben vereerd en bevoorrecht om de meter van de Viking Mars te zijn. Ik twijfel er niet aan dat ze de vele gasten die met haar over de hele wereld reizen, zal bekoren. Al meer dan tien jaar zijn Viking en Highclere verbonden door zowel Downton Abbey als het leven, en we kijken ernaar uit om de uitgebreide Viking-familie te blijven verwelkomen om ons huis de komende jaren te verkennen, “zei Lady Carnarvon.

Een kleine doopceremonie van de Viking Mars vond dinsdag plaats terwijl het schip aangemeerd was in de Grand Harbour van Valletta en werd bijgewoond door vrienden en zakenpartners van Viking, waaronder Maltese functionarissen. Lady Carnarvon bood haar zegen aan voor het schip via video van Highclere Castle, en een fles Noorse aquavit werd op de romp van het schip verbrijzeld.

Omdat alle Viking-oceaanschepen zijn geregistreerd in Bergen, Noorwegen, bracht het evenement een eerbetoon aan de Noorse Dag van de Grondwet – 17 mei – en werd er opgetreden door de Noorse zanger Sissel Kyrkjebø, die algemeen wordt beschouwd als een van ’s werelds beste crossover-sopranen en ook de meter is van de Viking Jupiter.

Valletta is belangrijk als locatie voor de naamgeving van het schip, aangezien Malta een van de eerste landen was die Viking-schepen verwelkomde toen het bedrijf in 2021 opnieuw begon.

In plaats van een grootschalig evenement hebben Viking en Lady Carnarvon gezamenlijk besloten om de naamgeving van de Viking Mars en het 25-jarig jubileum van Viking op een persoonlijke en zinvollere manier te vieren – door elk 10.000 GBP te schenken aan 25 goede liefdadigheidsinstellingen die een scala aan doelen bestrijken die zijn belangrijk voor zowel Viking als de familie Carnarvon.