Top 10 grootste suites van Rederijen

Deze lijst is een random verzameling van de grootste suites en penthouses van rederijen.

10 Disney Cruise Line, Disney Wish, Wish Tower Suite

Deze suite bevind zich in de voorste schoorsteen van de Disney Wish.

Alle Disney Cruise Line schepen hebben twee schoorstenen, maar slechts één is functioneel. Dat is gedaan om het oude klassieke karakter van de oceanliners aan de schepen te geven. De andere is decoratief. Op de oudere schepen van Disney herbergt de faux-schoorsteen een tiener- of tweenclub en een lounge voor volwassenen.

De Tower Suite van 182 vierkante meter op Disney Wish is een suite van twee verdiepingen met vier slaapkamers (twee grote slaapkamers, een kinderkamer met stapelbedden en een bibliotheek die kan worden omgebouwd tot een slaapkamer) en 4 of 5 badkamers, waaronder twee grote badkamers met ligbad, dubbele wastafel en glazen regendouche.

De woonkamer heeft een zithoek en eetruimte, pantry en drankenbar met een wijnkoelkast en kamerhoge ramen. De inrichting is geïnspireerd op de Disney-film “Moana”, maar heeft een verfijnde stijl behouden. De suite heeft alle voordelen: 1.000-draads Frette-katoenen beddengoed, kussenmenu, gratis wifi, conciërgeservice, priority inchecken en toegang tot de Concierge Lounge en het VIP-zonnedek.

Wat krijg je niet met deze enorme cruiseschipsuite? Een balkon. De locatie is uniek, maar laat geen privé buitenruimte toe.

9 Royal Caribbean, Ultimate Family Suite

Als u op zoek bent naar die over-the-top, dure cruiseschipsuite en toevallig met jonge kinderen reist, mag u de Ultimate Family Suite van Royal Caribbean niet missen, te vinden op Symphony of the Seas en Wonder of the Seas. Het is een versie van de Royal Loft Suite die is afgeleid van een wonderland voor kinderen.

De duplex met twee slaapkamers biedt plaats aan acht personen – dat wil zeggen, als kinderen lang genoeg kunnen stoppen met spelen om naar bed te gaan. Dat komt omdat de suite beschikt over een bioscoop en een speelkamer, een tafelvoetbalspel, een Lego-muur, een klimlabyrint, een buisglijbaan van de tweede verdieping naar de woonkamer, een bubbelbad op het balkon en overal flatscreen-tv’s, waaronder twee in de kinderslaapkamer.

8 MSC Cruises, Meraviglia klasse, MSC Yacht club Duplex Suite Jacuzzi

De Duplex hutten bevinden zich aan de voorkant van de Meraviglia klasse net onder de brug.

De Duplex Suites op dek 9/10 en 12/13 bezitten op de begane grond over een ronde zitbank, een sofabed en een bureau. Buiten op het balkon staat een privé bubbelbad en twee ligbedden. Op de bovenverdieping staat het vaste tweepersoonsbed met tv, inloopkast en badkamer met bad. Ook op de benedenverdieping is er een badkamer en inloopkast.

Oppervlakte ca. 59 m², balkon ca. 23 m², dek 9-12

Het is een twee dekken hoge hut met gemakkelijke toegang tot de Yacht Club-ruimten.

Hoofdverdieping: Open woon-/eetkamer met bank die omgezet kan worden naar een tweepersoonsbed. Badkamer met douche.

Tweede verdieping: Master slaapkamer met een tweepersoonsbed dat omgezet kan worden naar twee eenpersoonsbedden (op aanvraag). Twee inloopkasten en badkamer met bad.

Wifiverbinding inbegrepen en ook is er interactieve tv, telefoon, kluis en minibar. Er is ook ZOE – Bluetooth speaker in de hut.

7 Celebrity Cruises, EDGE klasse, Iconic Suite

De Iconic suites bevinden zich boven de brug van het schip. Dit zijn de grootste passagiershutten van de Celebrity Cruises-vloot. Elke Iconic Suite heeft 2 slaapkamers (met 2 kingsize bedden, om te bouwen tot een tweepersoonsbed, met premium kasjmier beddengoed), 2 complete badkamers (volledig uitgeruste douche, bubbelbad), grote veranda (met bubbelbad en zithoek). De woonkamer heeft een butlers pantry.

De Iconic Suite is 180 m2 groot. Deze suite bestaat 2 keer op het schip. De hoofdbadkamer is 19 m2.

Iconic Suite is een nieuwe categorie passagiershutten. Hun passagiers hebben exclusieve toegang tot “The Retreat Sundeck” (met dompelbad en whirlpool), tot “Luminae At The Retreat” (suite-only restaurant) en tot de Suite Lounge (conciërgeservice). Al deze voorzieningen zijn gratis.

Iconic Suite Cabin-bonusvoorzieningen (extra voordelen) omvatten persoonlijke butlerservice (priority-services bij inchecken, bagageaflevering, ontscheping, aanbesteding aan wal, dinerreserveringen, gereserveerde theaterstoelen), dinerservice in de cabine (inclusief middaghapjes en Afternoon Tea-service ), schoenpoets, dagelijks vers fruit en bloemen, eersteklas badjassen en slippers, kussenmenu, uitgebreid roomservicemenu, gratis internet en volledig gevulde minibar, verbeterde badkamervoorzieningen (Hansgrohe-douchekop, premium badproducten, bad), iPod-station, exclusieve toegang tot Luminae Restaurant (ontbijt, lunch, diner) en Michael’s Club Lounge (conciërgeservice, gratis drankjes – inclusief cocktails), onbeperkt dineren in specialiteitenrestaurants, gratis drankjes (premium drankenpakket, 1 fles Perrier-Jouet-champagne en 2 flessen wijn).

6 Princess cruises, Sky Princess, Sky Suite

De Sky Suites bevinden zich aan boord van de Sky Princess.

Sky Princess’ Sky Suites op het bovendek hebben een indrukwekkende roem: ze hebben de grootste balkons op zee. Met een oppervlakte van 94 vierkante meter (stuurboordzijde) en 87 vierkante meter (bakboordzijde), bieden de balkons een panoramisch uitzicht van 270 graden en bieden ze plaats aan maximaal vijf gasten, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen.

De suites aan boord van Sky Princess hebben twee slaapkamers, twee badkamers en een eethoek met dakraam, evenals een groot aantal exclusieve voorzieningen.

De suites zijn speciaal ontworpen voor entertainment, met diensten zoals een suitemanager die waarschijnlijk aan al uw wensen zal voldoen.

Degenen die in de suites verblijven, kunnen ook gebruikmaken van het Celebrate Under the Stars-programma door een mixoloog, masseur, fotograaf, muzikant en DJ in te schakelen, en genieten van privé-sterrenkijksessies door een krachtige telescoop. Speciale evenementen kunnen ook worden verzorgd door de bekroonde chef-koks van het schip.

Gasten krijgen ook de kans om de film te kiezen die wordt getoond op het Movies Under the Stars LED-scherm van 300 vierkante meter, aangezien beide suites profiteren van een ongeëvenaard uitkijkpunt.

Zoals alle accommodaties aan boord van Sky Princess, hebben de suites contactloze toegang tot de passagiershut, dus het is niet nodig om kaarten of apparaten aan te raken, te vegen of in de deurklink te steken om de passagiershut te ontgrendelen. Als een gast zijn passagiershut nadert, wordt de deur automatisch ontgrendeld.

Een ander innovatief kenmerk aan boord is het slimme apparaat OceanMedallion, ontworpen om een ​​nieuw niveau van persoonlijke service te bieden. Het stelt gasten onder andere in staat om drankjes, etenswaren en winkelartikelen zoals zonnebrandcrème te bestellen en deze direct overal aan boord te laten bezorgen, ook in hun passagiershut of suite.

5 AIDAcruises, Helios klasse, Penthouse Suite
Het is niet de grootste suite uit deze lijst maar wel de meest bijzondere van de rederij tot nu toe. De Penthouse-suite is slechts één keer beschikbaar op AIDAnova en AIDAcosma. Het is de perfecte keuze als je van alles een beetje meer wilt. Royale 73 m², verdeeld over twee licht overgoten dekken, een spectaculair uitzicht door de panoramische ramen en vanaf het 20 m² grote zonnedek. Kortom, uitrusting die zelfs de meest veeleisende gasten blij maakt. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten.

4 Regent Seven Seas, Seven Seas Splendor, Regent Suite

De nieuwe luxueuze suite van 413m² is te vinden op het 14e dek boven de brug van Seven Seas Splendor.

Er is slechts één Regent Suite aan boord van Seven Seas Splendor en deze bouwt voort op de uitstekende reputatie van de Regent Suite op Seven Seas Explorer. De hoofdbadkamer en de privéspa van de Regent Suite zijn 30 procent groter op Seven Seas Splendor en bieden onder andere een douche met kamerhoge ramen met uitzicht op de oceaan. Verder heeft de Regent Suite op Seven Seas Splendor ook een op maat gemaakt Treesse minizwembad aan de voorzijde van de veranda.

3 Cunard Line, Queen Mary 2, Balmoral Suite

De Balmoral Suite is de grootste suite op Cunard’s Queen Mary 2. Het is een van de twee Q1 Grand Duplex Suites aan het achterschip.

Het heeft een hoofdslaapkamer met inloopkasten, een fitnessruimte, een keuken en een badkamer met uitzicht op zee.

U kunt bij aankomst genieten van champagne en chocolaatjes, privébutlerservice en dineren in de suite van het Queens Grill-menurestaurant.

Het balkon heeft een teakhouten vlonder en veel ruimte met uitzicht op het terras en een zwembad beneden.

2 Tui Cruises, Mein Schiff 6, Himmel & Meer Suite

De Himmel & Meer-suites op de Mein Schiff 1 t/m 6 zijn de enige twee verdiepingen tellende suites in de Mein Schiff-vloot. Er zijn er twaalf per schip. Het woon- en slaapgedeelte van de Himmel & Meer Suites bevinden zich aan bak- en stuurboordzijde van het boeggedeelte van dek 15 (1 en 2) en dek 14 (3 t/m 6). Er valt veel licht door het kamerhoge panoramavenster, dat niet kan worden geopend.

Zonnige vooruitzichten: Een trap leidt naar het privé dakterras op het hoogste dek van het schip. Twee ligstoelen bevinden zich onder een lamellendak dat bescherming biedt tegen de zon. Op het terras aan de voorzijde nodigt onder andere een hangmat uit om te dromen. Een deur leidt vanaf uw eigen dakterras direct naar het X zonnedek voor suite gasten.

Belangrijk om te weten: De Himmel & Meer suite is geïntroduceerd op Mein Schiff 3. Terwijl de indeling van de kamers tussen de 3 en 4 enerzijds en de 5 anderzijds slechts weinig is veranderd, is de suite op de Mein Schiff 6 en de nieuwe schepen 1 en 2 op twee essentiële punten gewijzigd: het slaapgedeelte en de badkamer.

1 Silversea Cruises Silver Dawn Grand Suite

Grand Suites hebben een eigen veranda en zijn prestigieus, klassiek en verfijnd. Deze stijlvolle appartementsuites bieden de ultieme accommodatie aan boord. De Owner’s Suite is gereserveerd voor degenen die op zoek zijn naar een overtreffend niveau van ruimte, comfort en service. De aangrenzende slaapkamer, met een en-suite badkamer, biedt een eigen spectaculair uitzicht op zee.

De suite biedt:

 • Grote teakhouten veranda met tuinmeubilair en kamerhoge glazen deuren; twee slaapkamers hebben een extra groot raam.
 • Woonkamer met zithoek; twee slaapkamers hebben een extra zithoek.
 • Aparte eethoek.
 • Twee eenpersoonsbedden of kingsize bed; twee slaapkamers hebben twee extra eenpersoonsbedden of een queensize bed.
 • Gemarmerde badkamer met ligbad en aparte douche, plus een damestoilet; twee slaapkamers hebben een extra marmeren badkamer met douche.
 • Inloopkasten met persoonlijke kluis.
 • Kaptafel met föhn.
 • Bureau(s) met gepersonaliseerd briefpapier, verrekijker en paraplu.
 • Een 55′ en een 42′ flatscreen HD-tv in de hoofdsuite, plus twee 42′ flatscreen HD-tv’s in slaapkamer twee (indien verbonden met de tweede suite).
 • Interactieve mediabibliotheek.
 • Illy espressomachine.
 • Gratis wifi.
 • Toegewijde butlerservice.
 • Opstelling koelkast en bar, gevuld met uw voorkeuren.
 • Bvlgari-badproducten, plus een keuze uit andere Europese merken.
 • Pratesi fijn beddengoed en donzen dekbedovertrekken.
 • Premium matrassen.
 • Kussenmenu.
 • Pluche Etro badjassen en pantoffels.