MSC Euribia te water, MSC World Europa en Norwegian Prima seatrials

MSC Cruises en Chantiers de l’Atlantique hebben twee belangrijke mijlpalen gevierd voor de eerste twee LNG-schepen van MSC Cruises, beide in aanbouw in Saint-Nazaire, Frankrijk.

De MSC World Europa, het eerste LNG-schip dat zich bij de vloot van de cruisemaatschappij voegt en wat het grootste LNG-aangedreven cruiseschip ter wereld zal worden, heeft haar eerste reeks proefvaarten in de Atlantische Oceaan voltooid, waaronder het testen van de prestaties van de scheepsmotoren, wendbaarheid, brandstofverbruik, veiligheidssystemen, snelheid en remafstanden.

En de MSC Euribia is te water gelaten en is nu verplaatst naar de afbouwkade om verder te werken aan het schip voordat ze zich in juni 2023 ook bij de vloot van MSC Cruises voegt.

MSC heeft € 3 miljard geïnvesteerd in drie LNG-aangedreven cruiseschepen en de bouw op de Chantiers de l’Atlantique-werf in Saint-Nazaire van het derde schip – ‘World Class II‘ – moet begin volgend jaar beginnen.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group, zei: “We hebben vorig jaar een belangrijke belofte gedaan om tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken, waardoor de cruise-industrie op weg is naar decarbonisatie. MSC World Europa en MSC Euribia zullen een fundamentele rol spelen in deze reis.

Norwegian Prima van Norwegian Cruise Line heeft deze week voor het eerst de Fincantieri-werf verlaten om proefvaarten uit te voeren. Het heeft een tonnage van 142.500 ton, is 300 meter lang en biedt plaats aan meer dan drieduizend passagiers. Om het schip meer “Venetiaans” te maken, is de decoratie van de buitenkant, toevertrouwd aan de schrijver Manuel Di Rita, ook bekend als “Peeta”.

%d bloggers liken dit: