Virgin Voyages van start

Virgin Voyages van start

 

Afbeeldingsresultaat voor Virgin Voyages

Vandaag word het staal van het nieuwe schip van Virgin Voyages op de Fincantieri-werf in Italië gesneden

Richard Branson heeft en paar jaar geleden aangekondigd dat hij in de cruise markt wil instappen Eerst onder de naam Virgin Cruises maar later is dat Virgin Voyages geworden.  Branson wil niet alleen cruiseschepen bouwen maar hij wil een revolutie op de cruise markt. Drie Virgin cruiseschepen zullen gebouwd worden. De eerste van drie, waarvan vandaag de bouw begint zal in dienst wordt gesteld in 2020, in 2021 en 2022.
Het eerste Virgin cruiseschip zal vanaf 2020 Miami vaaren voor Caribische cruises.

De schepen zullen worden  110.000 GT groot moeten 2.800 passagiers en 1.150 bemanningsleden kunnen herbergen. Veel meer is nog niet bekend gemaakt door Branson.

De CEO van Virgin Voyages is Tom McAlpin. Hij een van de oprichters van Disney Cruise Line, en later voorzitter van Disney Cruise Line voordat hij de leiding van residentiële cruiseschip “The World” had genomen. Dus hij heeft en aantal basisvaardigheden om de rederij te runnen.

Voor Operations Branson kreeg hij een capabele man. Frank Weber is van Royal Caribbean International en was lang de man voor de F & B. Hij heeft ook het food concept van de Oasis-klasse  ontworpen. Meest recentelijk was hij in dienst voor Norwegian Cruise Line.Daar heeft hij ook de Breakaway klasse ontwikkelt.