MSC Meraviglia begin van de toekomst

Afbeeldingsresultaat voor MSC Meraviglia

Op 31 mei is de MSC Meraviglia officieel overhandigt aan MSC

Bij de MSC Meraviglia Vlaggenceremonie, waar de overdracht plaatsvond van het nieuwste generatie cruiseschip van STX France aan MSC Cruises, hebben de twee bedrijven een nieuw memorandum van overeenstemming ondertekend voor twee mega cruiseschepen, met opties voor twee extra schepen. De vier schepen worden de World Class schepen van MSC Cruises. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van Emmanuel Macron, president van de Franse Republiek, en Bruno Le Maire, minister van Economie.

Tijdens de ondertekening heeft MSC Cruises en STX France ook een aantal belangrijke kenmerken van de World Class onthuld. Zo worden de schepen uitgerust met een geheel nieuwe generatie LNG-aangedreven motoren, evenals een nieuw generatie afvalwaterbehandelingssysteem. MSC Cruises ‘World Class’ cruiseschepen hebben een capaciteit van 2.760 hutten en een maximale bezetting van 6.850 gasten, de hoogste passagierscapaciteit in de wereldwijde cruisevloot. De schepen, die in 2022 en 2024 worden geleverd – met opties voor 2025 en 2026 – hebben een lengte van 330 meter en 47 meter breed.

Tijdens de MSC Meraviglia Vlaggenceremonie zei Pierfrancesco Vago, de Executive Chairman van MSC Cruises: “We lanceren vandaag de MSC Meraviglia, een nieuw schip dat het begin van de volgende fase van onze groei markeert en we blij om nog een ander project te bevestigen, welke onderdeel is van ons tienjarig investeringsplan: de World Class. Deze nieuwe vaartuigen zullen ons partnerschap met STX France verder uitbreiden tot 2026, met maximaal zeven innovatieve schepen die in deze periode worden gebouwd.”

De ‘futuristische’ Y-vormstructuur van de wereldklasse zorgt voor een panoramisch uitzicht op zee en de G-boog van de schepen (verticaal gepositioneerd in een hoek van 90 graden) is ontworpen om de stabiliteit, hydro-dynamiek en het comfort van de gasten te verbeteren. Andere innovaties zijn onder meer gezinsvriendelijke zones, een panoramische achterkant en een glazen zwembad lounge.