Meyer Turku tilt productie op hoger niveau

Meyer Turku heeft zijn nieuwe 120 meter hoge hijskraan op zijn plaats gezet.

“Deze nieuwe high-tech kraan is een essentieel onderdeel van het opvoeren van onze productie. Met een stabiel orderboek tot 2024 en met steeds grotere cruiseschepen om te bouwen, moeten we onze doorlooptijd echt verkorten. De nieuwe kraan is ook een zichtbaar teken van de wederopbouw van de Turku-werf tot een moderne fabriek voor scheepsassemblage “, aldus Meyer Turku-afgevaardigde bij de CEO Tapani Pulli.

De nieuwe Goliath-kraan geleverd door Kone Cranes is een voorbeeld van de 185 miljoen euro investering van de werf in het upgraden van de gebouwen.

Meyer Turku investeert ook in mensen. Het bedrijf zei dat het dit jaar zo’n 300 nieuwe werknemers zal aannemen en verwacht dat dit in 2018 zo zal blijven. Deze aanhoudende aanstellingen vinden plaats op elk niveau van de organisatie, van arbeiders tot ingenieurs, ontwerpers en projectmanagement.

“We hebben allerlei expertise nodig, niet alleen scheepsbouwingenieurs, zoals je kunt zien op onze recruitmentwebsite. We dringen er ook bij onze leveranciers op aan om met ons mee te groeien. Dit is een veel voorkomende inspanning voor de hele maritieme industrie van Finland, “concludeert Pulli.