Meyer en Neptun samenwerking voor Carnival

Afbeeldingsresultaat voor AIDAnova

Deze week is de tweede sectie van de machinekamer voor de AIDAnova van Rostock naar Papenburg verscheept. In september is de eerste sectie met Dual-Fuel-Motoren naar papenburg gebracht. De tweede sectie bevat 3 LNG tanks waarmee het schip word aangedreven. In samenwerking met Carnival Corporation bouwt de Meyer Werf 7 cruiseschepen bij de Meyer Werf in Duitsland en Meyer Turku in Finnland. Deze schepen varen volledig met LNG (Vloeibaar Aardgas). Daarom worden voor deze schepen bij de Netun Werf deze speciale schepmodules gebouwd. Deze secties worden verder gebouwd tot de definitieve hoogte. Zo worden twee secties middenschip gebouwd, die vroegtijdig worden uitgedockt, om het bouwproces te versnellen.

De AIDAnova is het eerste schip van de Helios klasse voor AIDA Cruises en het is het eerste schip dat volledig met LNG gaat varen.

Afbeeldingsresultaat voor Anthem of the seas meyer werf ausdocken

One comment