Edge opgeleverd en Apex op kiel gelegd

EDGE

Na vier jaar en 23 maanden bouw is gisteren is in Saint-Nazaire de Celebrity EDGE aan Celebrity Cruises overgedragen.

De voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. Richard D. Fain en de president en CEO van Celebrity, Lisa Lutoff-Perlo, hielden een ceremonie aan boord van Celebrity Edge. Op 6 november begeeft de EDGE zich naar Fort Lauderdale om haar debuut seizoen door te brengen

De Celebrity Edge is het eerste schip van de EDGE klasse van Celebrity Cruises die bij Chantiers de l’Atlantique in gebouwd.

Het schip is 129.500 GT groot,306 m lang, 39 m breed en heeft en passagiers capaciteit van 2.918 passagiers in 1.467 hutten.

Apex

Gelijk na de Ceremonie ging het gezelschap op weg naar het droogdok waar de Celebrity Apex op kiel werd gelegd. Hierbij werd en 762 ton bouwblok in het droogdok geplaatst waar het schip gebouwd zal worden.