Pearl vast in Barcelona

De Norwegian Pearl  is op 22 juni uit Amsterdam vertrokken naar het Rome, maar het schip is in Barcelona gestrand met motorpech. Vandaag zou het schip in Monaco aankomen maar zo ver zal ze niet meer komen. de 13 daagse cruise vanuit Rome is ook al afgezegd. Meer dan 2300 passagiers moesten vandaag in Barcelona van boord. Elke passagier krijgt en vergoeding van 300 dollar om en vlucht naar huis te nemen, de helft van de reis krijgen ze terug en nog eens 50 procent korting op en volgende cruise. Nog eens 2400 passagiers moeten helaas van de reis afzien en krijgen en andere cruise volledig vergoed.

Echter is op Twitter wat minder vriendelijk gereageerd door de passagiers. Sommigen komen uit de VS en hebben al meer dan 3000 dollar besteed om naar Europa te kunnen komen.

Een vrouw is zelfs vanuit Australië gevlogen en hoort 2 dagen voor de cruise dat ze beter terug kan vliegen,

Tijdens de cruise had het schip al te kampen met motorproblemen, waardoor het schip met geminderde snelheid kon varen. De kapitein besloot daarom  Palma de Mallorca over te slaan en rechtstreeks naar Barcelona te varen. Het schip is dan ook en hele nacht in Barcelona gebleven. Maar omdat de passagiers niet te laat in Rome mochten komen, om de vluchten naar huis te kunnen nemen, werd besloten om ook Monte Carlo over te slaan. Echter licht het schip nog steeds in Barcelona.

Of het schip voor Vrijdag nog in Rome aankomt ?