AIDAnova is Blue Angel

AIDA Cruises is bekroond met de Blue Angel, het milieulabel van de federale overheid, voor het milieuvriendelijke scheepsontwerp door AIDAnova.

“We zijn verheugd deze erkenning te ontvangen van onze langdurige inzet voor de bescherming van het mariene milieu en het verminderen van emissies. Samen met de Meyer-scheepswerf in Papenburg hebben we ’s werelds eerste cruiseschip gebouwd, volledig geëxploiteerd met emissiearm LPG (LNG), AIDAnova De jury overtuigde ons ook met vele andere technische innovaties: “We zullen tegen 2023 nog twee van deze innovatieve cruiseschepen in gebruik nemen”, zei AIDA-president Felix Eichhorn tijdens de officiële prijsuitreiking door vertegenwoordigers van de Federal Environmental Agency en de Blue Angel-jury in Rostock.

Dr. Ralf-Rainer Braun, voorzitter van de milieukeurjury: “Dit milieukeurmerk is iets speciaals: het dekt een groot aantal vereisten waaraan moet worden voldaan bij de bouw van een nieuw schip.” Samen vertegenwoordigen ze een duidelijk pluspunt in milieubescherming voor AIDA Cruises betekent een positieve boodschap voor meer milieubescherming in de scheepvaartsector. ”

Dankzij het gebruik van LNG, zoals aan boord van AIDAnova, worden de uitstoot van deeltjes en zwaveloxiden bijna volledig vermeden, de uitstoot van stikstofoxiden en CO2-uitstoot op een duurzame manier verminderd.

AIDA Cruises stimuleert ook innovatie op vele andere gebieden om een ​​actieve bijdrage te leveren aan de energietransitie. Sinds 2017 is AIDAsol de enige rederij die tot nu toe groene wallstroom in Hamburg-Altona koopt. Tegen het einde van 2020 zullen twaalf van de veertien AIDA-schepen walstroom kunnen gebruiken uit hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf is klaar om te beginnen met testen bij de geplande walstroomcentrales in Kiel en Rostock in 2020. Tegelijkertijd werkt AIDA Cruise al aan het gebruik van brandstofcellen, batterijen of LPG uit hernieuwbare bronnen in de cruisevaart. Het is de bedoeling om in 2021 de eerste brandstofcel aan boord van een AIDA-schip te testen.

In 2023 zal maar liefst 94 procent van alle AIDA-gasten reizen op schepen die volledig kunnen worden bediend met emissiearme vloeistof of, waar mogelijk, in een haven met groene walstroom.

2 comments