Global 2 bouwbegin

Op de MV Werf in Rockstock is de bouw begonnen van het tweede schip van de Global klasse. De kiellegging zal op 9 december plaats vinden. het schip zal na planning in 2022 in de vaart komen. Momenteel is ook de Global Dream in aanbouw in Rockstock.

Het schip word op de drie locaties tegelijk gebouwd. In Stralsund worden 30 grootte secties gebouwd voor latere montage in Wismar, waar het schip de hutten ingebouwd zal krijgen als het schip in Rockstock ter water is gelaten.

Speciaal voor deze klasse heeft de werf in Wismar en 125 meter grootte kraan gekocht.

Het schip krijgt en tonnenmaat van 204.000 GT. Het schip word 342 meter lang met een breedte van 46,4 meter en een diepgang van 9,5 meter. Het schip zal worden aangedreven door zes MAN Diesel & Turbo 48 / 60CR dieselmotoren, die een totaal van 96.000 kilowatt (129.000 pk) en drie ABB Azipod XO-stuwraketten via ABB elektrische generatoren aandrijven.  ABB leverde ook belangrijke besturingscomponenten en software.

One comment