Bouwbegin van het 249e schip van de Cunard

Vandaag begint de bouw van het 249e schip van de Cunard-vloot op de Fincantieri-scheepswerf in Castellammare di Stabia, Italië. –
Het eerste stuk staal wordt gebruikt om een ​​indrukwekkend beeld te creëren dat aan boord van het nieuwe schip zal worden tentoongesteld.

Vandaag vieren Cunard en Fincantieri de bouw van het 249e schip van de traditionele Britse rederij. Dit is een speciale mijlpaal in de 179-jarige bedrijfsgeschiedenis.

Het tot nu toe naamloze schip, dat naar verwachting zal voldoen aan de steeds groeiende vraag aan de luxe cruises wereldwijd, zal de op een na grootste van de Cunard-vloot zijn en zal de lijn van luxe cruiservaringen voortzetten met een scala aan unieke en opwindende aanbiedingen aan boord.

Het eerste deel van het schip is in aanbouw op de Fincantieri-scheepswerf in Castellammare di Stabia. De scheepswerf heeft de twee populaire en wereldberoemde Cunard-schepen Queen Victoria (2007) en Queen Elizabeth (2010) al geproduceerd en geleverd.

De ceremonie van het staalsnijden markeert het begin van de bouw en wordt beschouwd als een belangrijk moment in de bouwfase van het nieuwe Cunard-schip, dat eindigt met de levering in Monfalcone, Gorizia, Italië in 2022.
Simon Palethorpe, president van Cunard, zegt bij deze gelegenheid: “Na jarenlange planning zijn we blij dat de bouw van ons nieuwste schip eindelijk begint. De 249e Cunarder wordt onze vierde luxe voering van de 21e eeuw. Het nieuwe schip combineert de speciale Cunard-sfeer met opwindende nieuwe concepten en plannen en biedt onze gasten een unieke luxe reiservaring. ”

Gilberto Tobaldi, hoofd van de Fincantieri-scheepswerf in Castellammare, voegt eraan toe: “We zijn erg trots om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Cunard met de bouw van het nieuwste schip en kijken uit naar de samenwerking met Cunard en Carnival UK in de komende maanden . ”

Cunard profiteerde ook van deze vreugdevolle gelegenheid om de productie van een uniek sculptuur aan te kondigen dat met de hand is vervaardigd uit het eerste stuk staal dat voor het nieuwe schip is gesneden. Het is gemaakt door de gevierde beeldhouwer Sam Shendi. Daarna wordt het beeld aan boord van het schip tentoongesteld, zodat Cunard gasten van over de hele wereld kan bewonderen. Shendi is een Britse beeldhouwer uit Egypte en gebruikt moderne industriële materialen zoals staal, roestvrij staal, aluminium en glasvezels om zijn beeldende kunst te creëren.
Shendi zegt: “Ik ben heel blij met Cunard samen te werken en de unieke kans om een ​​sculptuur te maken van het eerste stalen gedeelte van haar nieuwe schip. Het zou voor elke kunstenaar spannend zijn om deel uit te maken van zo’n lange bedrijfsgeschiedenis en te weten dat zijn kunst de wereld rond zal reizen en gasten van over de hele wereld zal verbinden. ”

Een team van ervaren ontwerpers van wereldklasse werkt samen met Fincantieri om een ​​unieke ervaring aan boord te creëren. Onder leiding van de wereldberoemde ontwerper Adam D. Tihany bestaat het bekroonde ontwerpteam uit Simon Rawlings (David Collins Studio), Terry McGillicuddy (Richmond International) en Sybille de Margerie (Sybille de Margerie Parijs). Elk van hen brengt ervaring mee van verschillende hotels en resorts van wereldklasse. Het doel is om een ​​nieuwe standaard te creëren voor de Cunard-ervaring aan boord.

Het nieuwe schip van Cunard zal in dienst treden in 2022, met een algemene boekingsstart gepland voor volgend jaar.