Wonder of the Seas ter water

Wonder of the Seas, straks het grootste cruiseschip ter wereld voor Royal Caribbean International ,werd vandaag bij Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk ter water gelaten en uit het bouwdok gesleept.

Het schip heeft een capaciteit van meer dan 5.000 gasten werd uitgezet en is verplaatst naar de afbouwpier terwijl het werk wordt voortgezet in de aanloop naar een verwachte oplevering in 2022, wat een kleine vertraging betekent als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Royal Caribbean’s Spectrum of the Seas was nieuw voor de Chinese markt in 2019 en had een hogere prijs op haar afvaarten het hele jaar door vanuit Shanghai, waarbij ze deelnam aan een seizoensgebonden inzetprogramma van de Quantum of the Seas, evenals seizoensgebonden afvaarten aan boord van de Voyager of the seas in die tijd.

The Wonder of the Seas zal volgens de cruisemaatschappij nieuwe interieurontwerpen en concepten bevatten die aantrekkelijk zijn voor de Chinese markt.

Het schip heeft daarom ook en moderner uiterlijk gekregen dan de vorige vier schepen van de Oasis klasse. Het is ook uitzonderlijk dat na 11 jaar nog steeds een schip van dezelfde klasse nog word gebouwd. Men kan ook van een Oasis 3.0 klasse spreken. De Harmony en de Symphony of the seas zijn ook geoptimeerder vergeleken met de Oasis en de Allure of the seas (zonder rifits).

Voordat de naam bekend werd gemaakt, heete het schip Melody of the seas in de volksmond.

Wonder of the Seas : Saint-Nazaire met sur cale le cinquième Oasis | Mer et  Marine

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s