AIDA/Costa nieuwbouw in China ?

Afgelopen dagen zijn diverse berichten rondgegaan die beweerden, dat in China bij Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd en schip zou worden gebouwd (de bouw is al begonnen). De Rendering laat en Vista klasse schip zien (Costa Firenze) met en AIDA kusmond met Oog en de blauwe Eyliner. En de schoorsteen is en combinatie van en Costa schoorsteen en een AIDA schoorsteen.

Afbeeldingsresultaat voor AIDAblu 2004

Dat deed me denken aan de AIDAlu die in 2004 bij AIDA in de vaart kwam. Die had en gewoone schoorsteen (lijkt veel op die van Costa) met en AIDAschoorsteen Silhouette.

 

 

Echter is van Carnival Corporation, Costa Crociere en AIDA cruises geen officieel persbericht gegeven. Het is dat het nog en half jaar duurt maar je zal bijna denken dat dit alles en 1 april grap is, was mijn eerste gedachte.

 

Het was wel bekend dat twee Costa schepen van de Vista klasse voor de chinees- markt zouden worden gebouwd en ook in China zelf zouden worden gebouwd. Maar het joint venture roept op tot de overdracht van bestaande schepen (twee Costa-schepen,  Costa Mediterranea) en vervolgens tot het nieuwbouwproject, met orders voor een paar schepen van Vista-klasse van 135.000 ton, en een optie voor maximaal vier meer.

De gecontracteerde prijs zou $ 770 miljoen per nieuw schip bedragen.

One comment