Ponant besteld twee Gauguin Explorer klasse

De Vard Group van Fincantieri heeft contracten afgesloten voor twee nieuwe schepen voor Paul Gauguin Cruises van Ponant, na een eerder aangekondigde overeenkomst.

De twee schepen, beide gepland voor levering beide in 2022, zullen een evolutie van Ponants Explorer klasse vertegenwoordigen. Ze zullen in de Stille Zuidzee varen voor Paul Gauguin naast het schip dat het merk al exploiteert, waardoor het aantal schepen onder dit merk op drie komt. Ze worden gebouwd door het productienetwerk van de VARD-groep en zullen ongeveer en tonnenmaat van 11.000 GT hebben met een capaciteit van ongeveer 230 passagiers aan boord.

De nieuwe schepen zullen hybride elektrisch zijn, met wat Fincantieri de meest uitgebreide batterijpakketapplicatie op de markt noemde, waardoor een rookloze werking voor anker, in havens en in omgevingsgevoelige gebieden mogelijk is.

Om de schepen een minimale impact op het milieu te laten hebben, zei Fincantieri dat hun ontwerp zal worden geleid door drie doelstellingen: energieoptimalisatie om een ​​minimaal verbruik te garanderen, uitgebreide hydrodynamische optimalisatie van de romp, meer energie-efficiënte apparatuur en een innovatief energieterugwinningssysteem; vermindering van onderwatergeluid; en verbetering van afvalverwerking met Cleanship Super-classificatie van Bureau Veritas.

Fincantieri heeft al vier schepen gebouwd voor Ponant op de Ancona-werf, en VARD heeft vier Explorer-klasse schepen gebouwd voor Ponant en zal de laatste twee in de serie in 2020 leveren, naast Le Commandant Charcot, het eerste hybride elektrische poolexploratievaartuig aangedreven door LNG in 2021.