Cruises China geschrapt

Betroffende rederijen hebben in Azië moeten schrapt vanwege de uitbraak en de verspreiding van het coronavirus. Onder meer de Amerikaanse cruisemaatschappijen Royal Caribbean International en Carnival Cruise Line laten schependus ook niet uitvaren.

Voor Royal Caribbean is de zo goed als nieuwe Spectrum of the seas het enige schip in de vloot dat in China is gelegen. De geplande afvaarten op 27 en 31 januari gaan niet door. De 4905 passagiers die de cruise hadden geboekt, krijgen hun geld terug.

Costa Cruises heeft de komende dagen negen afvaarten in de planning staan. In overleg werden deze tijdelijk opgeschort.

Onder verwijzing naar dringende richtlijnen van de Chinese overheid om de verspreiding van het coronavirus af te wenden, hebben Costa Crociere, MSC, Royal Caribbean en Dream Cruises de cruiseactiviteiten op het Chinese vasteland onmiddellijk opgeschort.

Costa heeft afvaarten op de Costa Serena geannuleerd voor 25 en 31 januari; de Atlantica op 27 en 31 januari; de Costa Venezia op 26 en 2 februari en de Costa neoRomantica op 25, 30 en 2 februari.

MSC annuleerde 28 januari vertrek aan boord van de MSC Splendida vanuit Shanghai, die gepland was om vier nachten te varen; Terwijl Royal Caribbean de Spectrum of the Seas op 27 januari annuleerde, ook gepland om te vertrekken vanuit Shanghai.

De World Dream die naar zou gaan Guangzhou is ook geannuleerd, maar zal blijven opereren vanuit Hong Kong.